vergrootglas
arrow

video

Daisy (18)

Help!

Daisy (18) voelt zich niet thuis in haar eigen familie. En dan heeft ze het nog niet eens over het geweld thuis. Ze wil er eigenlijk niks mee te maken hebben. Maar er niet over praten maakt haar ook gek. En vooral heel ongelukkig.

HELP! valt, net als Hang-in! onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, binnenkomt is sinds het begin van de coronacrisis tot nu toe met gemiddeld 30% toegenomen.

Ook hulpvragen zoals die van Daisy komen steeds meer binnen, laat Chat met Fier in een rapport over de eerste coronagolf weten. Chat met Fier laat weten dat ze niet precies weten waarom jongeren juist nu met zaken naar voren komen die al langer spelen, maar ze denken dat de jongeren juist tijdens het sociale isolement meer zijn gaan piekeren over hun (thuis)situatie. En welk gevolg die heeft voor zichzelf en hun omgeving.

Heb jij het lastig tijdens de coronacrisis en herken je het verhaal van Daisy, maar heb je niemand om mee te praten?  Dan kun je hieronder met De Kindertelefoon of Chat met Fier! in contact komen. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Of ga naar Help Wanted. Deze site helpt je verder als seksuele intimidatie voornamelijk online gebeurt.

                  

Laat een bericht achter en deel je verhaal.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.