vergrootglas
arrow

video

Help!

HELP! toont de toegenomen zorgen van de jongeren tijdens en na de coronacrisis.

HELP! valt onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen tijdens de coronacrisis zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, is met 30% toegenomen.

Met de lockdown nam de spanning bij veel gezinnen thuis alleen maar toe. Ouders met financiële problemen of in een vechtscheiding zaten maanden met elkaar opgescheept, wat de spanning alleen maar erger maakte.

Veel kinderen wonen ook in onveilige thuissituaties, waar geweld, verslaving en psychische problemen de orde van de dag vormen. Deze kinderen konden normaalgesproken op school en via sport afleiding krijgen, maar door de lockdown viel dat weg, en werd de onveilige thuissituatie ondraaglijk.

Ondanks dat de coronacrisis ten einde lijkt te komen, blijft de noodkreet van deze kwetsbare kinderen bestaan. Sterker nog, als de crisis voorbij is, betekent dat niet dat de onveilige thuissituatie weg is. De nasleep van de coronacrisis is juist in deze gezinnen zeer voelbaar.

Doclines lanceert HELP! tegelijkertijd met Hang-in! een serie waarin BN’ers een workshop geven en  door middel van challenges en leuke activiteiten de kinderen een hart onder de riem willen steken. Voor de kwetsbare kinderen zal Hang-in! afleiding bieden van hun onveilige thuissituatie, en zullen de BN’ers, die veelal zelf een moeilijke jeugd hebben gekend, voor deze kids een rolmodel zijn.

Onder Hang-in! en HELP! zullen op het platform de hulpmogelijkheden geboden worden, en kunnen lotgenoten met elkaar in contact komen.

Herken jij je in deze verhalen, of ken jij iemand die zich thuis onveilig voelt? Dan kun je hieronder met De Kindertelefoon of Chat met Fier in contact komen.

             

Laat hieronder een bericht achter en deel je verhaal!


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.