vergrootglas
arrow

video

Jeannou (18)

Help!

Jeannou (18) is opgevoed door ouders met een verstandelijke beperking. Hij heeft nu pas door wat voor een impact dat heeft op zijn eigen ontwikkeling. Zo heeft hij bepaalde dingen nooit geleerd en kon hij nooit met zijn ouder praten.

HELP! valt, net als Hang-in! onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, binnenkomt is sinds het begin van de coronacrisis tot nu toe met gemiddeld 30% toegenomen. Ook problemen zoals die van Jeannou komen meer naar voren, aldus Fier. Dit komt volgens hen doordat jongeren tijdens de lockdown meer zijn gaan nadenken over de gevolgen van wat er thuis allemaal aan de hand is.

Heb jij het lastig tijdens de coronacrisis en herken je de situatie van Jeannou en heb je ook niemand om mee te praten? Neem dan contact op met De Kindertelefoon of Chat met Fier! Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Of ga naar Help Wanted. Zij helpen je met seksuele intimidatie online.

 

                  


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.