vergrootglas
arrow

video

Kees vliegt uit: sneak preview

Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe documentaire over Kees

Bekijk hier de eerste preview van de nieuwe documentaire over Kees: Kees vliegt uit

Zijn hele leven zorgen Willem en Henriëtte voor hun autistische zoon Kees. Kees heeft zijn ouders hard nodig, omdat zij de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk maken. Het liefst trekt hij zich terug in de ideale wereld, die hij in zijn hoofd geschapen heeft.

Dat is een wereld, waarin niemand zijn neus ophaalt of ‘doei’ zegt en waar de winters koud zijn en de zomers koel. Waar hij iedere dag met zijn modeltrein mooie reizen maakt en met uiterste precisie grachtenpanden natekent.

Door het delicate evenwicht waarin hij en zijn ouders verkeren, lukt het Kees zijn dagelijks leven vorm te geven. Zijn grootste angst is dat zijn ouders hem een dag komen te ontvallen. Willem en Henriëtte zijn de 80 inmiddels ruim gepasseerd en alhoewel ze nog in goede gezondheid verkeren, komt er een dag dat zij de intensieve zorg voor Kees niet meer kunnen dragen.

Kees vliegt uit is een follow-up op Het beste voor Kees. Naar aanleiding van deze documentaire ontvingen zijn ouders financiële hulp, waarmee zij een woning voor Kees konden aanschaffen. In Kees vliegt uit volgen we het losmakingsproces tussen ouders en zoon.

Vanwege de symbiotische band tussen moeder en Kees, is het de vraag of zij nog zonder elkaar kunnen. Inmiddels staat er een compleet ingerichte woning klaar, maar Kees wil vooralsnog bij zijn moeder blijven en gebruikt deze woning voorlopig als ‘kantoor’.

Wat gebeurt er met Kees als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen? Zal hij nog in staat zijn een relatief zelfstandig leven op te bouwen?

Camera Joost Hoozemans, Rogier Timmermans, Jeroen van den Heuvel

Geluid Donald Landesbergen, Bouwe Mulder, Fokke van Saane, Chris Everts

Wilt u meer weten over autisme en de hulpmogelijkheden die er in Nederland aangeboden worden? Kijk dan hier.

Kees vliegt uit is volop in productie en we kunnen jullie hulp gebruiken! Samen met HandicapNL, waarmee Doclines een een samenwerking is gestart, om een grotere impact te creëren rondom autisme, zijn we een crowdfunding gestart!

Wat kan ik doen?

Met een donatie van minstens € 17,50 krijg je de eretitel vriend van Doclines en medeproducent van Kees vliegt uit en ontvang je alle credits voor de goede doelen die wij via Doclines realiseren en meer.

De eerste 43.625 medeproducenten (donateurs van minimaal € 17,50 dus), ontvangen een digitale ansichtkaart (op basis van een tekening van de Johan Cruijff ArenA die Kees de komende maanden gaat maken). De Johan Cruijff ArenA is ons ter beschikking gesteld voor deze grootste filmpremière ooit! En daar kun jíj bij zijn. Want bij een succesvolle crowdfunding mogen wij hier een exclusieve voorpremière van Kees vliegt uit organiseren voor zo’n 50.000 donateurs. Een unieke kans.

Doe je mee?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken