vergrootglas
arrow

video

Kees bij talkshow Humberto – ‘behind the scenes’

Kees bij talkshow Humberto - ‘behind the scenes’

In dit korte inkijkje van Kees aan tafel bij Humberto Tan laten we zien dat het ons niet alleen om het ‘mooie gesprek’ ging tussen Humberto en Kees aan tafel, maar vooral ook om de vele prikkels die Kees te verduren had tijdens de voorbereidingen op de uitzending. De reis naar de studio in Amsterdam, de luide stemmen van de gasten in de foyer, met daar daarbovenop nog als ‘kleine’ tegenvaller een koud bord met eten; dit maakt het avontuur voor Kees niet makkelijk. De altijd beheerste Humberto reageert op een manier die Kees geruststelt: vol begrip en aandacht voor Kees’ angsten en stress. Hierdoor voelt Kees zich veilig, gekend en gehoord en weet hij dat er naar een oplossing gezocht wordt.

In ‘Behind the scenes bij Humberto’ laat Kees zien welke impact prikkels, stress en onvoorspelbare reacties van anderen op hem heeft. Zijn reactie daarop kan daarbij soms extreem of verwend ogen, maar het is misschien wel de enige manier voor hem om aan anderen duidelijk te maken dat hij iets niet begrijpt en angstig is.

Nogmaals bedankt Humberto en HandicapNL voor de samenwerking. En Kees natuurlijk voor de manier waarop je ons helpt om begrip te kweken voor de overprikkeling waar zoveel mensen met autisme last van hebben.

Voor meer informatie over ASS (autismespectrumstoornissen) verwijzen wij naar de volgende websites:

https://a-typist.nl

http://autisme.nl

http://ontdekautisme.nl

http://auticomm.nl

Wij geloven in de kracht van verhalen om de maatschappij socialer, gelijkwaardiger en rechtvaardiger te maken. Zo ook met onze crowdfunding voor de nieuwe documentaire over Kees, die we samen met HandicapNL gestart zijn. Wil je ons helpen om de nieuwe Kees ‘uit te laten vliegen’? Doneer via: www.Keesvliegtuit.nl


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.