vergrootglas
arrow

video

Maike (19)

Help!

Maike (19) is als kind misbruikt door haar buurman. Ze durft nog steeds niks te zeggen, maar ze merkt wel dat de gebeurtenis steeds zwaarder op haar weegt. Waar moet ze heen met die gevoelens?

HELP! valt, net als Hang-in! onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, binnenkomt is sinds het begin van de coronacrisis tot nu toe met gemiddeld 30% toegenomen. Vooral het soort situaties zoals die waar bijvoorbeeld Maike al een tijdje mee rondloopt. Dat blijkt uit onderzoek van Chat Fier. De organisatie denkt dat door de lockdown jongeren meer zijn gaan nadenken over deze zaken en over de gevolgen daarvan.

Heb jij het lastig tijdens de coronacrisis en herken je de situatie van Maike en heb je ook niemand om mee te praten? Neem dan contact op met De Kindertelefoon of Chat met Fier! Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Of ga naar Help Wanted. Zij helpen je met seksuele intimidatie online.

 

                  


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.