vergrootglas
arrow

video

Marissa (16)

Help!

Marissa (16) draagt een groot geheim met zich mee. Toen ze 10 was is ze misbruikt door een familielid. Ze durft het alleen niet te vertellen. Ze wordt zelf wel steeds depressiever als ze eraan terugdenkt. Hoe stopt ze dit?

HELP! valt, net als Hang-in! onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, binnenkomt is sinds het begin van de coronacrisis tot nu gemiddeld met 30% toegenomen.

Ook hulpvragen zoals die van Marissa komen steeds meer binnen, laat Chat met Fier in een rapport over de eerste coronagolf weten. Chat met Fier laat weten dat ze niet precies weten waarom jongeren juist nu met dit soort zaken naar voren komen, maar ze denken dat de jongeren juist tijdens het sociale isolement meer zijn gaan piekeren over de gevolgen van deze acties.

Heb jij het lastig tijdens de coronacrisis en ben je ook aan het piekeren geslagen net als Marissa? Herken je haar verhaal, maar heb je niemand om mee te praten?  Dan kun je hieronder met De Kindertelefoon of Chat met Fier! in contact komen. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Of ga naar Help Wanted. Deze site helpt je verder als seksuele intimidatie voornamelijk online gebeurt.

                  

Laat een bericht achter en deel je verhaal.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.