vergrootglas
arrow

video

Nora (20)

Help!

Nora (20) werd verkracht na een avondje uitgaan. ‘Nee’ zeggen hielp niks. Nu voelt ze zich vies en gebruikt. En ze weet niet wat ze eraan kan doen.

Verkrachting staat sinds een tijdje weer op de politieke agenda. De wet rondom het aangeven van verkrachting is aan verandering toe. Er komt een delict bij: Seks tegen de wil. Precies wat Nora (20) moest meemaken, wordt voortaan hopelijk bestraft. Zonder dit aan te hoeven tonen met blauwe plekken.

HELP! valt, net als Hang-in! onder de docstory NIKKI en wil de noodkreet van kwetsbare kinderen zichtbaar maken. De hoeveelheid hulpvragen die bij anonieme platforms, zoals De Kindertelefoon en Chat met Fier, binnenkomt is sinds het begin van de coronacrisis tot nu toe met gemiddeld 30% toegenomen.

Heb jij het lastig tijdens de coronacrisis en herken je het verhaal van Nora, maar heb je niemand om mee te praten? Neem dan contact op met De Kindertelefoon of Chat met Fier! Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Of ga naar Help Wanted. Deze site helpt je verder als je seksueel geïntimideerd wordt online.

 

                  

Laat een bericht achter en deel je verhaal


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.