vergrootglas
arrow

video

The making of NIKKI: Animator Thomas

The making of NIKKI: Animator Thomas

In de serie ‘The making of NIKKI’ nemen we de kijker mee achter de schermen bij animator Thomas Rietbergen en componist Tobias Borkert.

De animaties vormen de rode draad in de documentaire en geven een kijkje in het hoofd van hoofdrolspeelster: Nikki. Nikki vindt het soms moeilijk om haar gevoelens te uiten en zich verbaal uit te drukken. Ze vindt het makkelijker om te tekenen en daarom wordt het verhaal gevisualiseerd aan de hand van animaties. Deze animaties maakt Thomas Rietbergen.

Thomas animeert met een mix van verschillende stijlen. Tijdens het tekenen voert hij bewegingen achter zijn bureau uit om zich voor te stellen hoe Nikki, haar moeder en haar vader in de animaties bewegen. Inleven in een tienermeisje is voor hem het moeilijkst van het hele animatieproces. Thomas: “Ik speel de scene duizend keer in slow motion in mijn hoofd af, daarom maak ik ook geluiden tijdens het tekenen.”

Componist Tobias verzorgt en componeert de muziek voor de documentaire ‘NIKKI’. Tobias componeert alles alleen. “Het is heel leuk om voor documentaires te componeren omdat je best wat vrijheid hebt om dingen uit te proberen.” Hij heeft voor de documentaire twee stijlen in gedachten: “Enerzijds is er een fantasiewereld wat tot fantasievolle muziek lijdt, anderzijds is het heel aangrijpend wat er met Nikki gebeurt, dus is dat de rauwe kant van de werkelijkheid.”

Voor de vioolpartij heeft Tobias hulp in geroepen van violist: Jeffrey Bruinsma. Tijdens deze opnamen mochten wij ook meekijken! Tobias’ lievelingsinstrument? “De cello. Het is een super veelzijdig instrument, het is heel bizar wat je allemaal kunt met vier snaren, een hals en een strijkstok.”

Inspiratie halen beide mannen uit zowel de film als persoonlijke ervaringen, dingen die in hun eigen leven gebeuren.

Wil jij Tobias en Thomas leren kennen, houd ons in de gaten wij delen komende weken veel beelden over hen hier in de nieuwe serie: ‘The making of NIKKI’.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.