vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 december om 09:15

(04-’15) Normaal maakt ze altijd alles groter

15 april 2015 - 22 jaar oud

Het gaat stukken beter met mijn moeder, alhoewel er toch iets niet goed gaat. Ik zag dat ze 4 pakken melk in de koelkast had staan en 3 pakken kaas, allemaal over datum.

Ook vertelde ze dat ze verdwaald was met de auto, terwijl ze meestal de TomTom aanzet. Ik weet dat ze zich 2 jaar geleden heeft laten testen op dementie, maar toen was er niets te vinden. Toen was het een manier van haar om aandacht te vragen volgens de huisarts.

Laatst was ik bij haar op bezoek en bood ze aan me met de auto naar huis te brengen. De auto was nergens te vinden. Na een kwartier zoeken zei mama: “Waarschijnlijk staat ‘ie nog bij de ‘Appie’”. Toen ik vroeg hoe vaak het gebeurde dat ze haar wagen niet kon vinden, zei ze dat dat niet zo vaak was. Dit vond ik een hele rare reactie van mijn moeder, omdat ze normaal gesproken altijd alles veel groter maakt. Nu maakte ze haar verhaal juist kleiner.

Huisarts akkoord
Ik ben dus naar de huisarts gegaan en heb gevraagd of hij haar naar de neuroloog wilde verwijzen. Hij reageerde afwijzend en antwoordde me dat ze twee jaar geleden al op dementie was getest. Ik heb hem daarop uitgelegd dat de situatie 2 jaar geleden heel anders was.

Ik vertelde hem over de inhoud van de koelkast, het verbergen en het kleiner maken van de dingen die ze steeds vergeet. Dit gedrag paste niet bij het ‘aandacht vragen’ zoals ik van haar gewend ben. Gelukkig ging de huisarts op basis van mijn verhaal uiteindelijk akkoord en heeft hij mijn moeder doorverwezen naar de neuroloog.

Hierna ben ik naar een vriend gegaan; ik moest namelijk even mijn emoties kwijt. En ik wil ook niet dat mijn studie hieronder komt te lijden. Ik heb al studievertraging opgelopen door die kanker. Uiteindelijk heb ik Tom alles verteld over mijn relatie met mijn moeder, over vroeger en heb ik een uur in zijn schoot liggen huilen.

Liefs, Sofie

 

Waaraan merk jij dat het slechter gaat met je ouder(s)?

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.