vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

30 april om 15:33

(04-’21) Oma geworden

April 2021

 

Lief leven,

Onlangs ben ik oma geworden en pas ik drie keer per week op mijn kleinzoon. Wat heerlijk en wat een liefde, ik geniet ervan. Tuurlijk heb ik m’n handen vol en ben ik geen 20 meer; maar gek genoeg krijg ik er energie van. Het is toch super mooi, zo’n kleine man, die nog helemaal blanco in het leven staat.

Luiers omdoen en flesjes maken, tja, dat verleer je niet. Van de week had hij een beetje gespuugd en het was al 16.30 uur, dus ik dacht: nou.. dat is voor zijn mama, want over 10 minuten wordt hij toch opgehaald. Dat is natuurlijk ‘t mooiste van alles. Kleinkinderen zijn om van te genieten en niet om op te voeden. Dat maakt alles een stuk makkelijker hoor. Als ik mijn kleinzoon een flesje geef kan hij me vreselijk verliefd aankijken, en dat is zo’n fijn gevoel. Vandaag is het super mooi weer, dus ik ga dadelijk lekker met hem wandelen , en genieten van de dag.

Mijn zoon Matt gaat vanmiddag naar zijn vriendinnetje en hij eet daar ook, dus ik hoef niet te koken vandaag. Daar kan ik nou ook zo van genieten; gewoon van zo’n dag waarin ik niets moet, behalve: jaaaa genieten, dat moet ik.  Het is zo fijn dat ik dit meemaak en dat het me gegund is. Ik word hier heel gelukkig van en het is ook heel belangrijk voor me, omdat ik hiermee aan mijn zoon – de vader van mijn kleinkind –bewijs dat ik niet meer ben dan wie ik was. De moeder die in zijn ogen niet zo goed voor haar kinderen kon zorgen. 

Maar nu zing ik liedjes, wandel, knuffel en doe ik gek met die kleine en dat is een verrijking en groot genot. Nu de maatschappij een beetje op zijn gat ligt, komt het ritme dat die kleine me geeft, goed van pas. Zo ben ik al een jaar niet naar vrijwilligerswerk geweest, dus deze zinvolle dagbesteding is het beste dat me kon overkomen.

Het is zo anders dan moeder zijn; dit is puur genieten van zo’n kleintje in plaats van dat je een kind moet opvoeden. Ik heb zo’n zin om dadelijk naar het dierenweitje te gaan om hem uit te leggen wat een kip is en een koe. Zojuist hadden we even een onderonsje, waarin ik hem heb verteld dat oma er altijd zal zijn voor hem, en dat oma alles zal doen wat in haar macht ligt om bij te dragen aan zijn geluk.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.