vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

28 oktober om 09:26

(08-’13) Het is niet verstandig haar elke week te zien

20 augustus 2013, 21 jaar oud

Ik ga nu al een tijdje naar een systeemtherapeut. Met haar kijk ik naar de relatie die ik met mijn moeder heb. En die relatie, die is nogal moeizaam. Ik krijg elke keer huiswerk mee om thuis te doen. Zo heb ik moeten timen na hoeveel tijd mijn moeder en ik ruzie krijgen als we samen zijn of wanneer mijn moeder boos wordt. Hierdoor zijn we tot de conclusie gekomen dat ik per keer maximaal 3 uur met mijn moeder samen kan zijn. Ook is het verstandig om haar niet elke week te zien, want dat kost mij té veel energie.

Ook ben ik nu aan het oefenen met ‘uit de situatie stappen’. Mijn moeder kan namelijk eindeloos ruzie maken, dus is het vanaf nu aan mij om die discussie te stoppen. Dit kan ik dan doen door bijvoorbeeld aan te geven dat ik het niet over mijn vader wil hebben. Ik heb nu geleerd dat ik maximaal 3 waarschuwingen mag geven. Dus als ze 3 keer over mijn vader is gaan klagen of nare dingen over hem zegt, geef ik aan dat ik weg ga.

Ik moet wel zeggen dat dit niet helemaal bij mij past. Ik loop liever niet weg van een conflict of discussie, maar mijn therapeut laat me inzien dat het in de situatie met mijn moeder niet anders kan. Het gaat ook steeds beter dus dat is wel fijn. Ik voel me ook wel sterk als ik voor mezelf opkom; ook al is het door weg te lopen.

Liefs, Sofie

Welke nieuwe inzichten hebben jullie geleerd om anders met een situatie om te gaan dan voorheen?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.