vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 november om 09:15

(09-’14) Borstkanker

22 september 2014, 22 jaar oud


Een tijdje terug is mijn moeder gebeld door het ziekenhuis.
Ze was opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek en daar hadden ze een knobbeltje in haar borst gevonden dat nu onderzocht moet worden. Mijn moeder was vanaf 09:30 uur in het ziekenhuis en zou pas om 14:00 uur wat horen.

Ik ben uiteindelijk maar naar het ziekenhuis gefietst, zodat ik erbij kon zijn als ze de uitslag te horen zou krijgen. Dat deed ik deels omdat mijn moeder niet helemaal vertrouwde met de uitslag van het onderzoek. Ze had vaker over dat soort dingen gelogen. Ik wilde erbij zitten, zodat ik zeker wist wat er precies aan de hand was.

Borstkanker
Toen ik daar aankwam bleek dat het nog niet mogelijk was een diagnose te stellen. Het ziekenhuis heeft een stukje weefsel naar de patholoog gestuurd. Twee dagen later kregen we in het ziekenhuis de uitslag te horen: de knobbel is kwaadaardig en mijn moeder heeft dus borstkanker.

Het is niet de eerste keer dat mijn moeder ziek is of geopereerd moet worden; ze heeft inmiddels al 26 operaties gehad dus ik schrok er niet direct heel erg van. Pas toen de arts begon over mogelijke chemotherapie, raakte ik van slag.

Stap voor stap
De arts vertelde dat het belangrijk is om per dag te leven en stap voor stap te denken. Stap één is de biopsie. Stap twee is een operatie. Na de operatie zal de tumor worden onderzocht en dan pas kan er een behandelplan worden opgesteld.

We moesten allereerst wachten op een bericht van het opnamebureau dat de datum van de operatie zal doorgeven. Mijn moeder was nogal chaotisch na het gesprek met de arts en daarom heb ik haar aangeboden om de familie en goede vrienden van mijn moeder op de hoogte te brengen. Nadat ik vrienden en de broer en zussen van mijn moeder had gebeld, bracht ik ook mijn broertje en vader op de hoogte.

Liefs, Sofie

Welke gebeurtenis heeft impact gehad op de relatie met jouw ouders?

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.