vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

20 oktober om 16:05

(09-’20) Negatieve spiraal

27 september 2020

Lief leven,


Het is gewoon heel moeilijk om met mij te leven, dat weet ik. Ik ben zelf ondertussen wel gewend aan mijn  patronen en aan de strategieën waarmee ik het leven overleef.
Ondertussen heb ik een vriend, iemand die me zielsgelukkig maakt, maar die me continu confronteert met mezelf en mijn mindere kanten. Dat is iets dat gewoon gebeurt.  

Nu heb ik de gave dat ik me echt overal iets van aantrek, dus dit zorgt nog wel eens voor miscommunicatie. Ik trek me dan in mijn schulp terug.  In mijn bubbel, zoiets. Weet ik veel waarin, in ieder geval in een plek waar ik veilig ben en niemand me kan raken. Althans, niet op dat moment.

Freeze!
Dit gaat vanzelf, ik heb niet eens door dat ik het doe, of wat de trigger ervan is. Freeze! Er gebeurt niets meer. Ik ga dan een beetje vagelijk grijnzen en denk: ‘laat maar..’ Naderhand pas komt de klap, maar op dat moment kan ik alleen maar denken: ‘zie je wel, ik ben alleen beter af’. Ik kan op zulke momenten niet eens een gesprek voeren zonder me aangevallen te voelen.

300 kilo
Allerlei negatieve gedachten overvallen me dan en als ik op zo’n moment  in de spiegel kijk, zie ik een mooie oude vrouw met een blik in haar ogen die me vertelt dat ze 300 kilo meesleept. Vreselijk. Ik kan niet meer naar mezelf kijken zonder van alles te zien dat ik wil vergeten. En ik weet gewoon niet hoe ik dat moet oplossen. Ik kom zo ongewild en ongewenst in een negatieve spiraal terecht en dan duurt het dagen om daar weer uit te komen.

En het ergste is, hoe leg ik dit aan hem uit? Is het reëel een ander om begrip te vragen en er rekening mee te houden?

❤ Karin


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.