vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

13 oktober om 09:00

Hond is dood

September 2021

Mijn hond is overleden, en jeetje wat een gat..

Het legenestsyndroom viert hoogtij hier, nu het laatste wat me hier in huis bezighield er ook niet meer is. Bijna 10 jaar heeft hij als mijn ‘kind’ rondgesjokt. En nu is er niets meer.

Ik zit soms weer dagen binnen. Los van naar de winkel gaan, weet ik niet zo goed weet hoe ik de dagen door moet komen. Ja, ik heb mn kleinzoon en ik heb een oppashond, maar da’s niet van mij. Misschien klinkt dat raar, maar zo voel ik ‘t nou eenmaal.

Soms baal ik ervan dat ik altijd externe dingen nodig heb om m’n interne dinges te activeren. Maar ook dat is nou eenmaal zo. Geloof me: ik heb keihard geprobeerd om in mezelf te zoeken naar dingen waarmee ik het zelf kan doen… Maar dat lukt me gewoon niet. Ik zie mezelf niet: ik heb geen basis van ‘Karin’. En ondertussen ben ik op het punt dat ik er ook niet meer naar zoek… het is er gewoon niet. Ik heb door mijn leven heen denk ik mezelf zover gepusht dat ik m’n emotie uitzet als ik dingen moet doen die ik niet wil of waar ik tegenop zie.

Dat is mijn manier van leven geworden. Therapietjes van EMDR tot schematherapie; alles heb ik gedaan… En nu ben ik iemand die perfect weet hoe dingen zijn en behoren te zijn. Ik doe wat ik moet doen… ik laat wat ik moet laten… Maar er is geen overeenkomst tussen interne Karin, en de Karin die van alles heeft aan- en afgeleerd. Er is weinig tot geen emotionele binding tussen mij en mezelf.

Men zegt dat ik nogmaals het EMDR-traject moet doen, omdat er nog zoveel zit wat me beïnvloedt. Maar ik zie er tegenop, en wil soms gewoon niet.

Ik wil accepteren dat ik ben wie ik ben, maar dat is verreweg het moeilijkste wat voor mij ligt: mezelf accepteren.

Ik weet niet eens meer of dat te maken heeft met alles wat in mijn leven gepasseerd is of dat dit komt omdat er in de basis een totaal gebrek aan eigenliefde is.


Een zoektocht die voor mijn idee nooit eindigt…

In ‘De liefste mama’ vertelt Karin (52), moeder van Nikki (17), over haar worstelingen met haar borderline persoonlijkheidsstoornis, het moederschap en familie. Nikki, één van Karins vier kinderen, zien we binnenkort in Doclines’ nieuwe, langverwachte documentaire NIKKI.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.