vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 14:53

53 jaar: Kees voelt zich een ‘broekie’

De Schaapscheerderskou -niet te verwarren met de Hondsdagen- maken de verjaardag van Kees heerlijk koel

Vrijdag 22 juni 2018

De perfecte verjaardag

Beste Monique,

Vandaag is het weer zover. Ik vier vandaag mijn verjaardag. Ik ben 53 jaar geworden en ik merk er niets van. Ik ben en voel me zoals ik me altijd voel. In wezen is 53 jaar eigenlijk een tamelijk jonge leeftijd als je nagaat hoeveel mensen er zijn die ouder zijn dan ik. Zowel geestelijk als fysiek verkeer ik in goede conditie, dus ik mag mezelf welhaast een ‘broekie’ noemen.

Deze verjaardag verloopt tot nu toe perfect zonder tegenslag of moeilijkheden. Van mijn ouders en anderen heb ik veel cadeaubonnen gekregen, waarvan ik in de winkel klassieke muziek-cd’s kan kopen. De boekenzaak Het Colofon in Arnhem heeft namelijk een aparte muziekafdeling die gespecialiseerd is in klassieke muziek. Ik zal daar snel naartoe gaan, want ik heb vele nieuwe cd-schijfjes op het oog.

Het weer werkt vandaag fantastisch mee waardoor ik een knusse verjaardag kan vieren. Ik voel me nu zoveel prettiger in mijn vel zitten met regen en lagere temperaturen dan de dagen en weken voorheen.

Iemand had het over ‘Schaapscheerderskou’. Ik ken deze term. De Schaapscheerderskou is in juni geen zeldzaam verschijnsel. De schapen kunnen tijdens deze killere periode met lage(re) temperaturen goed geschoren worden en dat is met zomers warm weer niet mogelijk, omdat hun eigenlijke huid daar niet op berekend is. Na een warm voorjaar zoals we dat ook nu hebben meegemaakt, volgt in juni dikwijls zo’n Schaapscheerderskou. Die kan in ieder deel van de maand optreden.

Men moet de Schaapscheerderskou echter niet verwarren met de Hondsdagen. Die komen later, tussen 20 juli en 20 augustus. Het weer kan dan zowel warm en droog zijn als koel, onbestendig en nat.

Overigens, de regen die vanochtend in Velp viel, was een geschenk uit de hemel. Letterlijk! De droogte nam langzamerhand zulke kritieke proporties aan. Alles was dan ook uitgedroogd en stoffig. Door de regenbui is alles in één keer opgefrist en het geurt nu zo heerlijk overal!

‘s Ochtends op de koffie is een dierbare kennis langsgekomen. We hebben samen onder genot van meerdere kopjes koffie en een hazelnoottaartje heerlijk zitten praten. Ik had haar in meer dan drie maanden niet gezien en we hadden elkaar veel te vertellen. Het was vandaag dan ook reuze gezellig onder ons!

De rest van mijn verjaardag verliep rustig. Ik ontving geen bezoek meer. Dat was ook mijn bedoeling. Meerdere visites op één dag pakken te vermoeiend uit.

En ’s avonds heb ik mezelf verwend met een verrukkelijke feestmaaltijd. Mijn ouders kookten voor henzelf. Voor hun doen hadden ze de afgelopen dagen tamelijk veel gegeten, dus ze wilden die avond een lichte maaltijd nemen.

Ik nam als verjaardagsmaal lamsfilets in honing-portsaus, gekruid met tijm. Als bijgerecht maakte ik daarbij bloemkool en aardappelen uit de oven, gegratineerd met kaas. Ik heb gesmuld! En toe nam ik vanille-roomijs met aardbeien.

Dankzij dit voor mij zo plezierige weertype ben ik momenteel hele fraaie cd-verzameldoosjes aan het maken. Op gekleurd papier werk ik eerst met plakkaatverf gekalligrafeerde teksten uit en daarna snijd, vouw en plak ik alles in elkaar.

In totaal heb ik drie verzameldoosjes op het oog. Het eerste is al bijna klaar en is goed voor tien cd’s. Inmiddels ligt een niet gering aantal cd’s in de winkel op me te wachten. Ik ga deze binnenkort van mijn boekenbonnen kopen.

Pas in juli begin ik weer met een nieuwe tekenopdracht.

Ik heb het afgelopen voorjaar zo hard gewerkt. Nu wil ik mijn tijd vullen met een iets meer ontspannen bezigheid.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.