vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

16 juni om 17:27

Geen kommer en kwel meer

"Verrukkelijk tikkend en kletterende" regen na een warme zomerdag, voor Kees kan het haast niet beter. ⁣

Vrijdag 12 juni 2020

Beste Monique,

Gelukkig is mijn leven niet alléén maar kommer en kwel. Vandaag bijvoorbeeld beleefde ik een topdag. In onze laan bleef het zoal opmerkelijk rustig. De dakwerkers die mij eerder met naroepen lastig vielen, maakten vanochtend de topping van het dak van mijn buren af en in de middag lag het nieuwe dak erop. Voltooid en wel. Het dak van de buren zag er zoveel mooier uit dan voorheen.
Tot grote opluchting vertrokken de mannen spoorslags huiswaarts. Dat had zijn reden. Kort na de voltooiing van het dak opende de hemel namelijk haar sluizen. Terwijl de regen met een verrukkelijk tikkend en kletterend geluid op mijn dak viel, genoot ik volop van de bezigheden die ik eerder niet had kunnen uitoefenen door alle emoties en ongemakken vanwege de warmte buiten.

Vandaag heb ik met volle kracht en aan één stuk door getekend. Het is een ongelooflijk leuk werkstuk overigens. Reeds vorig jaar kreeg ik de opdracht om een groot en belangrijk historisch monument hier in Nederland op papier uit te werken. Het is niets minder dan Slot Nyenrode in Breukelen, een voormalig kasteel en thans het hoofdgebouw van de Academie van Nyenrode. Mijn oudste broer heeft hier vroeger – kort na het afmaken van zijn rechtenstudie in Leiden – zijn beroepsopleiding voor bedrijfskunde gevolgd.
Inmiddels ben ik al zover dat de ophaalbrug, slotpoort, slotgracht en de grote vijftiende-eeuwse donjon met de vier hoektorentjes trots op papier prijken. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over het resultaat. Het werk geraakte in een extra stroomversnelling vanwege het zo gezellige geluid van de zomerregen. Dit deed mij zó goed en daardoor kon ik mij beter concentreren dan ooit tevoren!

Trouwens, deze regen was overal goed voor. De natuur had de laatste tijd met zo’n vreselijk watergebrek te kampen! Alles was zó uitgedroogd! Het wandelen in het Beekhuizense Bos en langs de heideheuvels vond ik beslist geen feest meer. Gortdroge wandelpaden met mul zand, verdorde struiken en opgedroogde drinkpoelen zorgden voor een naargeestige aanblik in dit anders zo mooie stuk natuur. Ook mijn tuin liep een fikse knauw op door de dorre weersomstandigheden. Zeker in die bloedhete dagen van vóór donderdag 4 juni dreigden alle struiken en bloemen het loodje te leggen.

Nu wordt alles weer sappig en de flora begint volop te leven. Hiermee lijkt er zowaar herstel gaande te zijn. Dat merkte ik op de wandeling van vanochtend vroeg al. De eerste regens hadden direct voor opfrissing gezorgd. De heerlijkste geuren kwamen mij tegemoet. Ik genoot ervan! Eindelijk kon ik weer een mooie wandeling maken!

Wat betreft het tekenen, morgen en de dagen daarna ga ik de rest van het gebouwencomplex op papier zetten met tot slot het groen en de ‘sky’. Iedere dag verheug ik me erop verder te werken aan deze opdracht. Zodra deze eenmaal voltooid is, hoop ik dat ik er een foto van kan maken en op Facebook mag zetten.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.