vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 juni om 11:59

De wielen, sierdoppen en carrosserie van een Saab 900 cabrio

Het tekenen van een Saab 900 cabrio gaat Kees niet makkelijk af, maar leuk vindt hij het wel

Zondag 4 november 2018

Beste Monique,

Enige dagen geleden nam ik een pen en penseel ter hand en stortte me op een nieuwe tekenopdracht. En sindsdien ben ik weer volop aan de gang. Deze tekening is een fikse uitdaging, een avontuur zelfs.

En er is een fikse concentratie mee gemoeid, want deze tekenopdracht betreft een huis met een auto op de voorgrond. De klant heeft namelijk een autoverkoopbedrijf en wil graag dat er ook een wagen op de tekening staat.

Het te tekenen huis roept veel vragen bij me op, omdat ik niet weet of de winkel van dit bedrijf hierin in ondergebracht of dat het pand slechts als fraaie achtergrond dient voor foto’s van de te verkopen auto’s. Ik zou dit eigenlijk bij mijn klant moeten informeren, maar dat heb ik tot op heden nog niet gedaan.

Inmiddels ben ik met de tekening zover gekomen dat ik een zeer moeilijk onderdeel reeds heb kunnen voltooien; de auto. Zoals u kunt zien is het een Saab 900 Cabrio. Het tekenen van deze wagen vond ik een ongelooflijk zware opgave. Ik heb de auto zo natuurgetrouw mogelijk proberen af te beelden, met alle licht-donker-effecten, kleurschakeringen en symmetrie.

Vooral de wielen, wiel-sierdoppen en spiegelingen van de lucht waren een buitengewoon ingewikkelde tekenklus. Ik heb me – voor zover mijn artistieke kunnen het toeliet -tot het uiterste moeten inspannen. Ik denk dat ‘mooier’ welhaast niet mogelijk zal zijn.

Tijdens het op papier zetten van het voertuig heb ik dezelfde lijnen, figuren en kleuren vele malen over moeten doen. Ik moest aldoor corrigeren 0m alles zo strak mogelijk weer te geven. Ik heb daarbij niet alle lichtreflecties op de wagen afgebeeld, omdat men dan weleens de indruk zou kunnen krijgen dat er sprake is van lakbeschadigingen op de carrosserie.

Met effen kleurenvlakken vind ik de wagen naar mijn mening completer en gaver.

Om de lezer een indruk te geven heb ik alvast van de auto-tekening een foto gemaakt. Het huis komt nog.

Tussen het tekenen door ben ik vanochtend en vanmiddag in het fraaie herfstweer prachtige wandelingen gaan maken. Ik liep fikse afstanden en kwam door woonbuurten waar ik anders zelden te zien ben. Wat waren de herfstkleuren daar schitterend! Zelden heb ik de bomen zo mooi in een gouden tooi zien staan! De heerlijke geuren deden daar een schep bovenop. De herfst op zijn best!

Ik maakte foto’s van dit fenomenale spektakel.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.