vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 15:28

AANKONDIGING: Kees bij DWDD

Vrijdag 4 oktober 2019

Beste Monique en Facebook-lezers en -volgers,

Graag deel ik u allen mede dat ik aanstaande donderdagavond op 10 oktober opnieuw verschijn in De Wereld Draait Door. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is dit programma op NPO1 te zien en ergens in dit uur zal ik aan tafel verschijnen.

Het is ongelooflijk, maar waar! Ditmaal wordt het een zeer bijzondere aflevering. Ging het in de vorige uitzending (28 maart j.l.) min of meer globaal over mijn dagelijks leven, nu wordt het iets spectaculairs. Hoewel ik weet wat mij in de studio te wachten staat, wil ik het nu nog niet verklappen. Verrassing!
Wel is het verstandig de gehele uitzending te volgen.
Ik verheug me er enorm op!

Hoop op topavond
Ik hoop dat ik net zo’n topavond beleef als de keer toen ik voor het eerst in dit programma te gast was. Want er is een hoop te beleven, waarvoor ik weinig moeite hoef te doen. Eenmaal in de studio houd ik me aan mijn motto en zeg ik tegen mezelf: “Wees jezelf, eer je gaven, gebruik je talent en creëer!”
​De enige garantie voor het welslagen van een uitzending of interview.

Ondertussen ben ik op vrijdag 4 oktober nog naar een brillenwinkel geweest voor een uitgebreide oogmeting en het uitzoeken van een nieuwe leesbril.

Ik vond het allesbehalve een gemakkelijke opgave om een montuur te vinden dat aan mijn smaak beantwoordt. Ik ben in afwachting of er een mogelijke tussenoplossing bestaat, want een nieuw montuur dat nog een beetje prettig oogt, is verschrikkelijk duur. Ook de glazen moeten geslepen worden en ook daar hangt een flinke prijskaart aan.

Het viel me niet mee, want het bezoek aan de winkel duurde in totaal anderhalf uur! Met alle geluiden erbij! Soms hoorde ik mensen snuffen, kuchen of hard lachen. Geluiden waar ik veel moeite mee heb.
Ook de oogtest nam veel tijd in beslag, want de computer van de zaak werkte niet optimaal en alle meetapparatuur is nu eenmaal van die computer afhankelijk.

Maar ik moet zeggen: de mensen in de winkel waren bijzonder aardig en iedereen deed er alles aan om het bezoek zo prettig mogelijk te maken. Alle hulde aan het personeel van de winkel!

Viel een last van me af
Toen het bezoek eenmaal voorbij was, viel er een last van me af. Aanvankelijk vreesde ik het ergste voor de uitslag van de oogtest. Door het vele tekenwerk dat ik iedere dag verricht en het uitwerken van minuscule lijntjes voor de details, wordt het nodige van mijn ogen gevergd. Gelukkig bleek de uitslag niet verontrustend te zijn. Ik heb hooguit 0,25 sterkere glazen nodig. Dat is niet veel vergeleken met zes jaar geleden toen ik voor het eerst een leesbril nodig had.

Ook is er grote opluchting over het weer dat ik nu als veel minder saai en sloom ervaar dan aan het begin van de week. Buiten is het kouder geworden met als gevolg een betere nachtrust, want ’s nachts heb ik het ook niet meer zo warm. En, er valt eindelijk een hoop hemelwater naar benden, hetgeen de watervoorraden in ons land zeer ten goede komt!

Er was dit jaar in de kranten zulk somber nieuws geschreven over de situatie van het drinkwater en grondwaterpeil….

Kortom, ik voel nu meer rust over me heen komen.

Tot slot van deze blog wil ik nog het volgende mededelen: het tekenen staat vooralsnog eventjes stil, zoal om de ogen rust te geven, maar ook om tijd vrij te maken voor al hetgeen mij te wachten staat. Zodra alles voorbij is, ga ik aan een nieuwe opdracht werken. Ik denk dat het na 10 oktober wordt.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.