vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 juni om 13:22

Alles is misgegaan!

Grote zorgen - de vader van Kees heeft griep en is in de nacht door duizeligheid onderuit gegaan.

Vrijdag 12 oktober/zaterdag 13 oktober 2018
Beste Monique,

Er is sinds gisterochtend van alles mis gegaan. Wat je maar kan bedenken!

Allereerst heeft mijn vader plotseling griep gekregen. Zomaar. Uit het niets. Ik ben erg geschrokken.

Enige weken eerder kampte mijn vader met een verkoudheid, maar deze ging binnen vijf dagen over. Toen hij beter was, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Totdat gisteren het onheil toesloeg.

Nu ligt hij met flinke koorts in bed. En maar hoesten.

Afgelopen nacht scheen hij wel zeven keer uit zijn bed te zijn geweest. Bij de zevende maal viel hij en maakte een enorme smak tegen de grond van de badkamer. Overal had hij zich bezeerd. Duizeligheid scheen de oorzaak van zijn val.

Vanochtend is de dokter langsgekomen. Tot grote vreugde heeft hij mijn vader antibiotica gegeven. Uit ervaring weten we dat een antibioticakuur meestal onmiddellijk aanslaat en ziekteverschijnselen snel doet verminderen.

De situatie is des te erger daar mijn moeder nog steeds geen auto mag rijden. Zij wacht al bijna een jaar op het terugkrijgen van het rijbewijs, maar de gang van zaken verloopt zo stroef dat zelfs ik me langzamerhand wanhopig begin te voelen. En verdrietig.

Ik maak mij ernstige zorgen.

Hoe moet het met de boodschappen?

Gelukkig heb ik nog wel het een en ander in huis om het weekeinde door te komen. Maar het is te weinig om met mijn ouders te delen. Bovendien hebben zij voor eten een geheel andere voorkeur dan ik.

Een tweede groot ongerief is het weer. Het buitensporig zonnige en voor de tijd van het jaar veel te warme weer, stemt mij allesbehalve vrolijk. Het lukt mij niet meer om ’s middags prettig te wandelen. Mijn angst is dat we voor lange tijd nazomerweer gaan krijgen. Dat zou ik afschuwelijk vinden! Net nu ik weer aan een nieuwe opdracht voor tekenen ben begonnen en plezier beleef aan de modeltrein!

Het weer heeft zo’n grote impact op mij dat mijn hoofd op slag niet meer naar deze anders zo fijne dagbestedingen staat! De dagen zijn plotseling zeer ledig geworden. Net als afgelopen zomer!

Ik verlang zo naar koud weer met ook overdag lage temperaturen! Zal dat ooit nog gebeuren of heeft het broeikaseffect ons nu definitief te pakken?

En alsof het niet genoeg is, is mijn moeder sinds gistermiddag haar portemonnee kwijt. We zoeken en zoeken, maar hebben nog niets gevonden.

Kortom, bezorgdheid en teleurstelling beheersen mijn stemming.

Groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.