vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 augustus om 14:20

Alles op zijn tijd

Vanuit je woonkamer zó het water op. Geen verkeerd leven aan de Loosdrechtse Plassen.

Maandag 1 mei 2017

Beste Monique,
Het leven gaat lekker zijn gangetje. Doordat alles zo prettig verloopt, heb ik inmiddels ook de volgende tekening af kunnen krijgen.

Het betreft een huis dat aan de Loosdrechtse Plassen ligt. De bewoners hebben het privilege om direct uit de huiskamer zó in hun vaartuig te stappen en het water op te gaan.

De geschiedenis vertelt dat de constructie van dit huis teruggaat tot 1906. Toch zitten hier vraagtekens aan vast, omdat de bouwmaterialen vrijwel allen modern zijn en ik niet direct kenmerken of bouwwijzen heb gezien, die ook uit dat
jaar dateren. Men vertelde dat er oorspronkelijk een kleine houten woning met rieten dak stond, waarin een binnenschipper gehuisvest was.

In 2001 werd dat huis ingrijpend herbouwd, gemoderniseerd en uitgebreid. De grootste verbouwing vond in 2014 plaats, waarmee deze woning haar huidige uiterlijk kreeg. Vandaar dat er op het eerste gezicht niets van oude bouwmaterialen te ontdekken valt.

Zoals in vroegere tijden is het huis wederom van buiten bedekt met grote horizontale houten latten en een rieten dak.
Mijn klant komt volgende maand langs voor het in ontvangst nemen van de tekening. Zij geeft nu al duidelijk blijk van vreugde daar het tekenwerk helemaal is geworden zoals zij had gehoopt.

Nu neem ik een paar dagen rust ten einde mijn ogen te ontspannen. Té intensief werken is ook weer niet goed. Alles op zijn tijd.

Groetjes,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.