vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 augustus om 15:07

Alone again. Naturally.

Iedereen is druk. Wie heeft er tijd voor Kees?

Maandag 12 juni 2017
Beste Monique,

Thuis verloopt mijn leventje niet altijd even soepel. De hoge temperaturen van de afgelopen tijd vormden zoal een flink ongemak, die mijn dagelijkse activiteiten verstoorden. Ook de fijne dingen, waaraan ik op betere dagen veel vreugde beleef, moesten er aan geloven.
Gelukkig betekent het vandaag met de afkoeling een grote verlichting na de brandende hitte van gisteren. Ik kon weer volop tekenen en ook van mijn wandelingen genieten.

De afgelopen week: zaterdag was een dag, waarop gezelligheid hoogtij vierde. Mijn broer Jasper en zijn vriendin Ghislaine kwamen bij ons langs. We hebben hele levendige en tevens mooie gesprekken gehad. Ik kon het met Ghislaine wederom zeer goed vinden. Ook van Jasper ondervond ik veel gezelligheid.

Jammer dat de tijd voorbij vloog. Voordat we het wisten was het bezoek alweer voorbij.
Weer alleen. Alone again. Naturally.
Zaterdagavond piekerde ik enigszins. Over het algemeen merk ik dat ik de laatste tijd weinig contact heb met mensen die me dierbaar zijn. Ik mis iedereen wel een beetje. Denk ook maar aan de veelbelovende afspraken met een hele lieve vrouw, die ik enige jaren geleden heb leren kennen en sindsdien niet meer heb gezien. Hoewel ik geregeld met haar e-mail, hebben zij en ik de afspraken voortdurend moeten afzeggen en opschuiven omdat er telkens iets tussenbeide kwam waardoor we verhinderd raakten. Ook met jou, Monique, is dat het geval. Je maakt zeer drukke tijden door met je werk en moet vaak op pad om het een en ander te regelen, waardoor we elkaar nu minder zien. Alles druk, iedereen druk. Druk, druk, druk.

Voor de één zijn het buitengewoon hectische tijden, terwijl dat voor de ander een dood moment betekent. Kortom, het zijn even onzekere tijden.
Dan maar bij mijn ouders de gezelligheid opzoeken.

Hoewel ik graag bij hen ben, heb ik deze afgelopen week ook van hen niet direct warm contact ervaren. Vooral gisteren (zondag) was dat het geval. Mijn moeder was zeer druk bezig met huis-, tuin- en keukenactiviteiten. Overal was er wel een gedeelte van het huis dat de nodige aandacht vroeg voor een duchtige schoonmaak- of opknapbeurt.
Na afloop was zij erg moe en weinig toegankelijk voor een prettig gesprek. Ze maakte een lusteloze indruk en haar stemming was in mineur. Ik werd daar ook niet vrolijker van en voelde me een stuk onzekerder. Hoe zal dit verder gaan? Wanneer zal zij zich weer oké voelen?

Ook mijn vader leek te kampen te hebben met sores. Hij zat veelal achter zijn computer en moest een lastig programma afwerken. Hij was bezig zich online in te schrijven voor een partijtje golf op maandagochtend met zijn vaste vrienden van de club. Het inschrijfsysteem van de golfclub wil niet altijd even bereidwillig meewerken en kan zijn zo nukken hebben en daar had mijn vader kennelijk mee te maken.
Omdat mijn ouders erg moe waren en het hen even niet meezat, besloot ik voor hen het eten klaar te maken. Tevens deed ik voor mijn moeder de was: ophangen, in de droger stoppen en later er weer uit halen.

Voor mijn vader spande ik me tot het uiterste in om een verrukkelijke omelet te gaan bakken, bestaande uit twee geklopte eieren, bieslook en stukjes tomaat. Dat is alles.
Toen ik het klaarmaakte leek het resultaat wonderwel te slagen. Beide kanten waren mooi oker-bruin gebakken met de juiste geur. Het was min of meer een schuimomelet. Dik en luchtig. Ik deelde het omelet in vier stukken daar het anders te groot is om in één keer op te eten.

Na afloop werd ik overladen met complimenten. Mijn vader scheen te hebben gesmuld! Zo lekker had hem een omelet zelden gesmaakt! Ook de volgende dag bleef mijn vader vol lof over het gerecht.
Ik weet dat ik voor mezelf ook wel eens dit recept bereid. Juist omdat ik ervan geniet, wilde ik zoiets ook voor mijn vader bakken.
Mijn moeder gebruikte dezelfde avond een paar boterhammen, onder andere met gekookt ei en vispaté. Voor haar hoefde een warme maaltijd niet zo.

Vandaag kon ik het weer goed vinden met mijn ouders. Er heerste een betere stemming. Ook ik ben nu beter geluimd. Ik had een mooi resultaat bereikt met tekenen en daardoor een voldaan gevoel. Het zal nog even duren voordat ik het werk voltooi.
Mijn vader had heerlijk golf gespeeld en goed met zijn gezelschap kunnen optrekken.
Laten we hopen dat alles zo blijft zoals het vandaag was.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.