vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

24 november om 09:10

(11-’20) Ál-tijd opletten

november 2020


Lief leven,

Soms zou ik willen dat ik weer heerlijk onwetend kon zijn. Het beroerde van veel meemaken – naast dat het enorm veel impact heeft gehad op mijn leven – is dat ik met andere ogen naar de mensen om me heen kijk.

Nu ik eenmaal weet waar mensen toe in staat zijn, weet ik dat ik ál-tijd moet opletten. Ik luister zelden naar mensen die over zichzelf vertellen, maar let eerder op wat ze doen. Meestal zijn ze zich er niet bewust van dat ze iets anders doen dan wat ze zeggen en vice versa. Mijn oplettend vermogen is mij altijd voor en attendeert mij op minuscule dingetjes die me alles over een persoon vertellen. Het is een intuïtie-dingetje waarvan ik intussen weet dat ik dat bezit. Helaas heb ik daar in het verleden niet altijd goed naar geluisterd.

Jammer genoeg  werkt mijn intuïtie niet altijd feilloos. Het werkt minder goed bij mensen die dicht bij me staan. In tegenstelling tot degenen tot wie  ik wat meer afstand heb. Dat komt doordat ik last heb van verlatingsangst. Die zit een goede  intuïtieve beoordeling in de weg. Intuïtie is iets wat je niet kunt uitleggen of verklaren; deze is gebaseerd op een ingeving, een gevoel of waarneming en  niet op iemands daadwerkelijke acties of woorden.

❤ Karin


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.