vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 18:28

Bakstenen, dakpannen en straatklinkers

Een mooie tekening en een korte wandeling: uitstekende medicijnen tegen het warme weer.

18 april 2018

Beste Monique,

Na geruime tijd stilte heb ik weer nieuws.

Gisteren, 17 april, voltooide ik de vierde tekening van het jaar voor een klant die in Harderwijk woont. Op de foto die ik bij heb gesloten, is te zien dat het om een typisch Nederlands vrijstaand huis gaat, dat gebouwd is in de jaren dertig en later her en der uitgebreid.

De bouwstijl is kenmerkend voor de huizen die in die periode verrezen. Vooral in midden- en oost-Nederland komt dit soort villa’s vaak voor.

Het uitwerken van deze tekening heeft mij in de afgelopen twee, drie weken zeer veel inspanning gekost daar het talrijke bakstenen, dakpannen en straatklinkers (op de oprit) bevat en de lijnen langs vensters superstrak moesten worden uitgevoerd. Iedere dag werkte ik in diepe concentratie om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Toen het werk eindelijk voltooid was, loonde dat resultaat in alle opzichten.

Inmiddels heb ik er een reproductie voor mezelf van gemaakt om te bewaren in mijn album.

Nu ga ik een aantal dagen rust houden. Buiten is het te warm en helaas voel ik me genoodzaakt zoveel mogelijk binnen te blijven. Ik baal. Ik kan weinig doen met deze afschuwelijke hitte. Niet normaal meer voor april!

Ik wandel nauwelijks meer met genoegen. Zelfs ’s ochtends komt de warmte voelbaar opzetten terwijl de paden bijzonder stoffig zijn.

Dan maar een kortere wandeling.

Hoezeer ik ook kijk naar bomen en struiken die uitkomen, ik vind de natuur in het algemeen er nog schraal bij staan. Ik constateer dat er ook weinig vogels zijn en een interessante variatie van soorten vogels laat te wensen over. Andere jaren kwam ik veel meer bijzondere soorten tegen.

Ik hoop dat het ongemak van de buitensporige warmte snel voorbijgaat en ik weer prettig kan wandelen. Daarnaast zal ik een paar werkjes in de tuin moeten doen. Een mals regentje met sterke temperatuurdaling zou zeer welkom zijn! Dan wordt alles zoveel mooier en begint het overal te geuren.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.