vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 12:16

Begeleiding op de arbeidsmarkt voor mensen met autisme: Effectyf

Effectyf biedt ondersteuning aan mensen die meer begeleiding nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Een re-integratietraject is maatwerk. Voor een medewerker met autisme bestaat geen standaard re-integratieplan. Arbeidsmogelijkheden en beperkingen verschillen per persoon. Daarom maakt Effectyf een individueel traject op maat in overleg met de werknemer en werkgever.

Effectyf is een landelijk re-integratiebedrijf. We vinden het een uitdaging om mensen te ondersteunen die meer tijd, aandacht en begeleiding nodig hebben om hun weg naar de arbeidsmarkt weer te vinden. Onze ervaren coaches zijn onder andere gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Autisme op het werk

Wanneer een medewerker met autisme uitvalt is er op het werk vaak al veel gebeurd. Deskundige begeleiding bij verzuim en re-integratie vergroot de kans op herstel en succesvolle werkhervatting binnen het 1e en 2e spoor.

Een re-integratietraject bij Effectyf is altijd gericht op het individu. Aan het begin van het traject maakt de coach een cliëntprofiel. Dit bevat een overzicht van de valkuilen en de competenties.

Methodieken

In een traject werken we met diverse trainingen en methodieken. Deze stemmen we af op de behoefte van de werknemer en werkgever of werkomgeving.

Voorbeelden van onze trainingen en methodieken:

Autiproof werkplek

Samen gaan we aan de slag met een Autiproof werkplek. Dit is een werkplek die voldoet aan de persoonlijke en noodzakelijke eisen van de werknemer met ASS. Wanneer we de werkplek onderzoeken, kijken we vooral naar:

• prikkels
• communicatie
• collegialiteit
• eigen werkplek
• eigen werkmateriaal

Ik ben HARRIE

Deze methode zetten we regelmatig in. Dat doen we met hulp van een collega op de werkvloer waar de werknemer een klik mee heeft. HARRIE staat voor Hulpvaardig, Alert, Rustig, Realistisch, Instruerend en Eerlijk. Het is handig als de collega al basiskennis heeft over autisme, maar we kunnen de collega er ook in trainen.

Deze HARRIE-collega is een steun voor de werknemer met autisme. Hij of zij kan gebruik maken van risico- inventarisatielijsten en signaleringslijsten. Samen vullen ze de lijsten in om risico’s en signalen zichtbaar te maken. Vervolgens maken ze een stappenplan. Dit is een handig hulpmiddel waarin staat hoe te handelen in bepaalde situaties.

Autisme workshop op het werk

Wanneer de medewerker besluit om de werkgever, manager en/of collega’s te informeren over ASS, dan kunnen we een workshop verzorgen over autisme op de werkvloer. We leggen uit wat autisme is. Daarbij komt de Triade van Wing (verklaringsmodule) aan de orde.
We gebruiken ook de Centrale Coherentie, de Executieve Functies en de Theory of Mind.

Tijdens de bijeenkomst geven we veel praktijkvoorbeelden. Deelnemers ervaren hoe het is om taalgebruik letterlijk te nemen. Ook laten we de aanwezigen zien wat het betekent als je enorm veel oog hebt voor details.

We zien tijdens onze workshops vaak een grote mate van herkenning. Hierdoor ontstaat meer begrip voor de werknemer met ASS.

Ervaring van klanten

Vertrouwen in mezelf
“Door het traject bij Effectyf kreeg ik weer vertrouwen in mijn kwaliteiten en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt! Ik weet nu dat er passende arbeidsplaatsen zijn waar
men mij waardeert en waar ik tot mijn recht kom. Dat vertrouwen was ik lange tijd kwijt. Effectyf vond een leuke werkplek voor mij. Daar kon ik weer in het werkritme komen. Dat was een opstap naar mijn huidige baan.”

Meer begrip voor autisme
“Ik kon niet terugkeren naar mijn oude werkplek. Dat vond ik erg vervelend en het gaf me erg veel stress. Mijn coach heeft toen de mogelijkheden onderzocht. Teruggaan naar mijn werk was met een aantal aanpassingen toch mogelijk. Werken op een afdeling met meerdere collega’s was te druk voor mij. Daarom kreeg ik een tweepersoons werkplek samen met een collega. Daarnaast was er een andere collega waar ik op terug kon vallen. Dat was heel fijn!
Ik heb nu andere werktijden en het is duidelijk wat mijn werkzaamheden zijn. Mijn collega’s weten nu meer van autisme, zodat ze me beter begrijpen. Ik kan weer goed functioneren op een werkplek die bij mij past!”

Nieuwe arbeidsmogelijkheden
“De begeleiding van mijn coach heeft mij erg geholpen omdat zij begrijpt wat autisme is. We zijn samen gaan kijken naar mijn arbeidsmogelijkheden.
Via mijn coach vond ik een fijne werkplek waar ik kon werken aan mijn zelfvertrouwen. Ze heeft mij geholpen met solliciteren naar een passende baan en dat is gelukt! Ik werk nu bij een verzekeringsmaatschappij als receptioniste.”

Geïnteresseerd? Klik dan hier, bel naar 026- 33 97 522 of meld je aan door een mail te sturen naar aanmeldingen@effectyf.nl


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.