vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

1 september om 16:59

Beter in mijn vel

De temperatuur daalt eindelijk weer, en Kees doet zijn boodschappen te voet.

Maandag 31 augustus 2020

Beste Monique,

Vandaag zit ik een stuk beter in mijn vel dan de dagen ervoor.

Gistermiddag liep ik naar mijn ouders toe voor een bemoedigend gesprek. We hebben een hoop besproken. Vooral over alle nare gevoelens en angsten die het me de laatste dagen zo moeilijk maakten hebben we het gehad.

Na afloop van het gesprek voelde ik me opgelucht en gerustgesteld. Mijn ouders waren in aanzienlijk betere doen dan de afgelopen tijd toen het zo warm was en stonden dan ook veel meer open voor een gesprek.

’s Avonds zijn de vlagen van depressiviteit gelukkig niet meer teruggekomen.

Vandaag

De ochtend begon goed. Buiten vond ik het heerlijk koel. Het was bijna fris, een ervaring die ik al een lange tijd niet meer gehad heb. Ik moest zelfs mijn zomerjack aantrekken!
In de eindfase van de zomer diende zich hierdoor een belangrijke ontwikkeling aan: sinds maanden kon ik weer te voet naar het dorp gaan om de boodschappen te doen. Ik merkte dat de buitentemperatuur zich zodanig hield dat ik er zeker van was dat ik met een veilig gevoel thuis kon komen zonder dat de levensmiddelen onderweg bedierven.
Mijn missie liep gesmeerd. In de winkels ervoer ik een prettige sfeer doordat er weinig mensen waren en ik alles wat ik nodig had probleemloos kon vinden.
De rest van de dag kon ik volop tekenen. Inmiddels is het werk zo mooi gevorderd dat er vrijwel zekerheid bestaat dat ik de tekeningen morgen af kan maken. Ja, bijna zijn de twee tekeningen voltooid.
Hartelijke groeten,
Kees


Depressieve gevoelens

Kees heeft het vaak over depressieve gevoelens door dingen om hem heen die veranderen. Of dingen die hij niet in de hand heeft. Een kenmerk van autisme dat erbij hoort, maar door velen snel bestempeld wordt als ‘overdreven’. Hoewel het een reactie is die veel mensen binnen het autistisch spectrum niet in de hand hebben. Oneerlijk om dan zo te bestempelen, vinden ook de initiatiefnemers van het platform ‘Vanuit autisme bekeken‘. Zij strijden voor een inclusieve samenleving waar ook mensen met autisme in kunnen floreren.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken