vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 december om 15:15

(12-’21) Bewindsvoering

Het stopzetten van ondercuratelestelling verloopt niet zonder slag of stoot.

 

Lief leven,

Na veertien jaar ga ik proberen onder bewindsvoering uit te komen. Ik denk dat het tijd is mijn eigen zaken te gaan regelen en dat zal ook goed zijn voor mijn eigenwaarde, want die heb ik namelijk niet echt.

Enfin, simpel is dit helaas niet, want ik sta onder de noemer van ‘geestelijke gestoordheid’ onder machtiging van de rechtbank. In dit geval betrof het een keuze die ik indertijd gemaakt heb omdat dat gezien mijn toenmalige situatie de enige oplossing was.

Ik moet nu dus aantonen dat ik niet geestelijk gestoord ben, wat op zich heel lastig is, want deze ‘medische grondslag’ is niet zo makkelijk te weerleggen. Op zich begrijp ik dat allemaal wel, maar besef even: het is echt naar om te lezen dat een ander vindt dat je niet over je eigen financiën kan beschikken. 

Toch ga ik het aan en zal ik proberen hier een weg uit te vinden. Ja, ik heb zo m’n problematiek, maar om me daar nou mee om de oren te blijven slaan, vind ik een nogo.

Gelukkig heb ik de tofste begeleider die je je kan wensen. Zij gaat dit met me aan en steunt me aan alle kanten. Desondanks ben ik een beetje bang voor deze strijd: om te moeten bewijzen dat ik niet gek ben…

Want tja, hoe doe je dat dan? Door te laten zien dat mijn leven op de rit staat? In feite heb ik dat allang gedaan.

Ik heb een WAO en dus een minimuminkomen. Ik vind het heel goed van mezelf dat ik in deze situatie een heel schuldsaneringstraject mét voortraject heb doorlopen, en uiteindelijk óók nog een minimale spaarpot heb. (Ja, minimaal, maar het is beter dan niks!)

Anyway, ik heb dus genoeg geld om van alles te betalen. Alleen eten is altijd een probleem, want daar loop ik spaak, natuurlijk. Maar goed: overleven is een kunst die ik eigen heb gemaakt dus dat komt wel goed.

En nu moet ik dus bewijzen dat ik niet gestoord ben en mijn rekeningen kan betalen. Vele zittingen, advocaten en dom gelul heb ik nog voor de boeg hiermee…

Ik wil mijn leven terug, en dat gaat me lukken ook! 

In ‘De liefste mama’ vertelt Karin (52), moeder van Nikki (17), over haar worstelingen met haar borderline persoonlijkheidsstoornis, het moederschap en familie. Nikki, één van Karins vier kinderen, zien we binnenkort in Doclines’ nieuwe, langverwachte documentaire NIKKI.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.