vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 februari om 10:00

Brieven van Kees: Aankondiging!

Een persvoorlichter op bezoek

Beste Monique,

Aanstaande donderdag, 17 februari, komt een persvoorlichter van de gemeente Rheden bij me op bezoek namens de burgemeester. Een persvoorlichter van de gemeente Rheden? Namens de burgemeester? Ja, een persvoorlichter, die ontboden wordt door de burgemeester van de gemeente Rheden, die ik goed ken.  

Om het tipje van de sluier te lichten, ik werk momenteel aan een grote tekening van het gemeentehuis in Rheden. Deze zeer bijzondere opdracht die voor mij een grote eer is,  heb ik afgelopen najaar binnengekregen. De burgemeester heeft mij deze persoonlijk verstrekt toen hij mijn ouders bezocht op 29 september 2021 ter ere van hun 65-jarig huwelijk. Nog geen maand later besprak ik in het gemeentehuis met het hoofd van onze gemeente hoe de werkzaamheden aan deze opdracht zouden gaan verlopen. We maakten de afspraak dat ik hen op de hoogte zou houden van de vorderingen met betrekking tot de tekening. Vorige week mailde ik de gemeente Rheden om de burgemeester te waarschuwen dat ik op de helft was aangeland. Tot grote verbijstering en opluchting ontving ik meteen een reactie dat de persvoorlichter deze week langs zal komen voor een fotosessie. Wellicht komt er een foto van mij inclusief een artikel in een regionale krant te staan. Spannend!

In het lokale blad zal worden aangekondigd dat er van de tekening duplicaten worden gemaakt en dat belangstellenden zich kunnen inschrijven om zo’n duplicaat te bestellen.  Het bedrag voor een duplicaat van de tekening van het gemeentehuis zal 100 Euro kosten, maar dan heeft men er ook één van groot formaat! De tekening, met wit eromheen, is 70 centimeter lang en 38 centimeter hoog. Het getekende veld zelf meet 63 centimeter bij 28 centimeter.

De reden voor deze opdracht is dat het gemeentehuis plaatst maakt voor een nieuw gemeentehuis. Jammer dat men dit unieke bouwwerk gaat slopen. Maar ja het is wel gebouwd in 1978. Zoals men weet werden kantoorgebouwen in die tijd volgepropt met asbest en zo ook dit gemeentehuis. En, gas-, water- en elektriciteitsleidingen zijn op zeer ontoegankelijke plekken aangelegd waardoor vervanging ervan zeer moeilijk, zo niet, onmogelijk is. En vervangen moesten de leidingen inderdaad worden met als gevolg hoge kosten voor de gemeente. Het bleek dan ook goedkoper en efficiënter om het gebouw te laten slopen en een nieuw gemeentehuis ervoor in de plaats neer te zetten, dat uit milieuvriendelijke en duurzame materialen is opgebouwd. Men verwacht dat het nieuwe gemeentehuis rond 2024 voltooid zal zijn en in de hal van het gebouw komt dan de originele tekening te hangen van het gemeentehuis uit 1978-2021.

Wanneer de persvoorlichter is langs geweest en ik meer weet over het komende artikel met alles daaromheen, laat ik het direct weten.

Hartelijke groet, Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.