vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 januari om 10:00

Brieven van Kees: Blijft de winter voor altijd weg?

Brieven van Kees

Woensdag 4 januari 2023

Beste Monique,

Langzaam maar zeker kom ik weer in de routine van het tekenen en begin ik aan het ritme van de ‘gewone’ werkweek te wennen. Sinds gisteren begin ik plezier te krijgen in het tekenen. Ik ben bezig een Twentse Hoeve op papier uit te werken. Zelfs de eerste kleuren staan er op. Vooral gedurende de eerste helft van de dag teken ik graag.

Hoezeer ik ook de slag terug heb gekregen in mijn werk, voor de rest verliep deze dag knudde. Waardeloos. Het regende de hele dag en er stak een storm op. Ik kon mijn ochtendwandeling wel vergeten. Bovendien werd ik onaangenaam verrast door een onverwachte temperatuurstijging. Die was, geloof ik, helemaal niet voorspeld!

10 graden Celsius klokte de buitenthermometer! Toen ik even voet buiten de deur zette om wat afvalzakjes in de container te dumpen, vond ik het opnieuw klef aanvoelen. Ik was wanhopig. Waar gaat dit naar toe?

Immers, van iedereen hoorde ik dat het kouder ging worden en gistermiddag vertelde een kennis met een blij meelevende stem dat het ook echt ging gebeuren. Buiten leek het gevoelsmatig al beter dan de voorgaande dagen. Het was beduidend koeler en de ochtend kende bijna vorst aan de grond. Ik had goede moed gekregen. Als het zo stellig was aangekondigd dat de temperatuur ging dalen, dan moet dat toch ook plaatsvinden? 

Helaas, we kregen het tegendeel. We zijn terug bij af. Het is net zulk beroerd warm weer als tijdens de jaarwisseling. 

Ik vroeg mij af of de winter ooit nog terug zal keren of dat het weer serieuze pogingen doet lenteachtig te gaan worden. Want zo voelde het buiten wel aan! Ik zou het vreselijk vinden als het nu al voorjaar wordt! Ik ben er nog lang niet aan toe! Voorjaar betekent voor mij prikkelrijke tijd. Dat ervaar ik als onrustig. Ik merk dat ik mijn winterrust hard nodig heb.

De middag stond in het teken van eenzaamheid. Ik probeerde mijn vertrouwde mensen telefonisch te bereiken, maar kreeg helaas geen gehoor. Gelukkig kon ik nog goede afleiding vinden in de modeltrein. Daar heb ik heerlijk mee gereden. 

Wat zal het morgen brengen?

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.