vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

29 juni om 11:12

Brieven van Kees: De keerzijde van de medaille

Kunnen we dan nooit meer veilig en rustig leven? En wacht ons uiteindelijk totale vernietiging door kernwapenaanvallen?

Beste Monique,

Al lijkt het momenteel een mooi leven met alle tekenopdrachten en de daaruit voortvloeiende resultaten die tot voldoening en vreugde leiden, helaas kent de medaille een keerzijde. Namelijk de oorlog in Oekraïne.

Het houdt mijn dagelijkse leven enorm in de greep. De verschrikkelijke misdaden die de Russische bezetting met zich meebrengt, stemt mij bijzonder ongerust. De Oekraïners schijnen aan het einde van hun krachten te zijn en dreigen volkomen uitgeput te raken van de hevige strijd die zij tegen die Russische soldaten moeten leveren. Er heerst honger onder grote delen van de bevolking en cholera ligt op de loer. Door de verzwakking van de Oekraïners krijgen de Russen steeds meer kans verder naar het Westen door te stoten.

Mijn grote angst is dat het conflict in de toekomst zal gaan escaleren en overslaat naar Polen, Roemenië, de Baltische Staten en tenslotte naar de rest van Europa. Staat ons een volgende wereldoorlog te wachten? Wordt ons land straks ook bezet en het toneel van moord en doodslag? Kunnen we dan nooit meer veilig en rustig leven? En wacht ons uiteindelijk totale vernietiging door kernwapenaanvallen?

Je weet maar nooit wat voor gruwelplannen de huidige Russische leider in zijn hoofd heeft. Ik duim ervoor dat er snel een akkoord komt tussen de westerse landen en Rusland om de zinloze oorlog te beëindigen. Laten we helemaal hopen dat er een nieuwe Russische leider komt die wèl echt vrede wil en een goede verstandhouding met de rest van de wereld.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.