vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

14 maart om 10:00

Brieven van Kees: Een dikke laag rijp

Maandag 7 maart 2022

Beste Monique

Het lijkt alsof er meer rust is gekomen na afgelopen vrijdag. Gisteren heb ik een aanzienlijk rustiger dag gehad. Ja, zelfs prettig. Zo had ik gisterochtend een zeer goed en tamelijk geruststellend telefoongesprek gehad met mijn trouwe vriendin uit Soest. We hebben elkaar bijna drie kwartier lang gesproken. Ik vond het erg positief overkomen. Zo kwam natuurlijk de bezorgdheid over de oorlogssituatie in Oekraïne ter sprake, de zorg om mijn ouders en nog meer. Na ons gesprek voelde ik me meer ontspannen en gerustgesteld.

Daarnaast ontving ik een mooie mail van een hele aardige vrouw die in Groningen woont en mij aan het einde van het jaar aan een serie goede Rotring-tekenpennen heeft geholpen. Het leek me een goed idee om het contact te behouden. In die mail schreef ook deze vrouw geruststellende feiten omtrent het conflict in Oekraïne, de maatregelen tegen Rusland en de steun van alle Europese landen onderling waardoor de betrekkingen er op vooruit zullen gaan. Al met al lijken er toch verzachtende omstandigheden te zijn in het wereldgebeuren.

Gisteravond kreeg ik even voor etenstijd, bezoek van mijn moeder. Zij wilde kijken hoe het met me ging. Moeder had zo’n behoefte aan een verzetje. Ik heb haar weten op te beuren door haar mijn laatste tekeningen te laten zien. Zij genoot! En ze verbaasde zich tevens hoe schoon mijn huiskamer eruit zag. Moeder en ik hebben het heus nog even gezellig gehad.

Vanochtend heb ik een schitterende wandeling gemaakt naar de Posbank. Het vroor maar liefst 5 graden! En wat was het mooi! De struiken en het gras toonden een dikke laag rijp. Alles was wit! IJskristalletjes fonkelden als diamanten in het licht van de laagstaande ochtendzon. Sprookjesachtig! Alle poelen droegen een aardige laag ijs. Zelfs op de bosvijver lag een plak ijs! Toch nog een winters tafereel en dat op 7 maart! Tot slot ben ik vandaag aan de volgende opdracht begonnen. Wederom voor een particulier. Ditmaal is het een huis dat zich niet ver van mij bevindt.

Hartelijke groeten,

Kees 

Dikke laag rijp


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.