vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 juni om 11:04

Brieven van Kees: Geen familie op bezoek, toch vreugdevol!

22 juni 2022

Beste Monique,

Vandaag was het zover. Ik vierde mijn verjaardag. Ik kijk terug op een bijzonder geslaagde dag die ik eigenlijk geheel zelf in elkaar had gezet. De voorbereiding van deze verjaardag  gaat helemaal terug naar begin april van dit jaar…. Het is nogal wat!  Ik had natuurlijk mijn beide broers uitgenodigd en nog meer trouwe mensen met wie ik goed kan optrekken.

Echter, de avond voor mijn verjaardag kreeg ik tegenslag te verduren toen ik van mijn broer Jasper hoorde dat hij en zijn vrouw Ghislaine door plotselinge omstandigheden verhinderd waren en niet op mijn verjaardag zouden komen. Er vonden enorme protestacties in het midden en oosten van het land plaats, waarbij de rijkswegen naar het oosten geheel geblokkeerd zouden worden.  Ook mijn andere broer, Barent, zou niet komen. Zijn bezoek zou een paar dagen later plaatsvinden en dan zouden hij en zijn vrouw  het cadeau voor me meenemen waar ik erg naar verlang.

Ondanks het ontbreken aan familiebezoek, zou jij gelukkig langskomen, samen met de filmploeg.  Dat hadden we op mijn verzoek in april al besloten omdat we een heel interessant doel op het oog hadden. We zouden een dagje met elkaar samenwerken en iets moois tot stand brengen waar andere mensen in de naaste toekomst van zouden kunnen gaan genieten. Wellicht zouden dat er een heleboel zijn..…  Wat deze uitvoering precies behelst, zal ik nog geheim moeten houden. Maar eens wordt het bekend.

Met jullie drieën heb ik me kostelijk geamuseerd. We hebben zowat de hele dag met elkaar opgetrokken en er het beste van gemaakt. Al zal het grotere cadeau nog eventjes op zich laten wachten, vandaag stelde ik me tevreden met een cadeaubon en een hazelnoottaartje die  ik van deze bijzondere visite in ontvangst mocht nemen.  De blijde stemming, de stralende sfeer en de lekkernijen waarvoor ik deze dag had gezorgd om mezelf even in de watten te leggen, hebben de verjaardag tot een prachtverjaardag gemaakt.

Jammer van het weer, want buiten vond ik het heus warm. De felle zon kon af en toe flink van leer trekken.  Gelukkig was het geen vochtige warmte en  betekende het een doenlijke opgave om ook buiten het een en ander te verrichten waaraan we allen veel plezier beleefden. Voor de buitenwerkjes hadden we lommerrijke plekken gekozen. Juist daardoor   werden de filmopnames een succes.

Omstreeks 17.00 uur nam ik van jullie afscheid, met een bedankje voor alle gezelligheid en de moeite die jullie hebben genomen om de verjaardag zo fijn mogelijk te doen verlopen.  

Als afsluiting heb ik een heerlijke maaltijd klaargemaakt van kabeljauwhaasjes met knoflookpoeder en Provençaalse kruiden, gekookte aardappelen en doperwtjes.  

De dag kon niet meer stuk!

Hartelijke groeten,

Kees 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.