vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

23 december om 10:00

Brieven van Kees: Grote tekenopdracht voltooid

Brieven van Kees

Beste Monique,

Tot zeer grote vreugde lukte het me vandaag eindelijk de tekening van Het Statenlogement in Hoorn te voltooien. Naar mijn indruk vind ik het werk uitzonderlijk geslaagd. Het resultaat leidt tot opperste vreugde! Bekijk de foto’s maar eens! 

Maar voordat deze vreugdevolle dag aanbrak, heb ik flink wat werkperikelen moeten verstouwen. Ik kijk terug op een zware tijd van intensieve arbeid. Wat heeft het werk veel energie van me gevergd! Gedurende drieënhalve week heb ik kei- en keihard aan deze tekening geploeterd. Van ’s ochtends vroeg tot in de avonduurtjes toe. In uiterste concentratie.

Men kan welhaast zeggen dat deze opdracht – op de Johan Cruijff ArenA na – de moeilijkste was. Behalve hoge inspanning heb ik ook onder vaak lastige omstandigheden gewerkt. Het afmaken van de laatste fase geschiedde met veel tobben en worstelen. Buiten in de laan vond namelijk een hoop machinelawaai plaats. Men was bezig met het aanleggen van nieuwe internetkabels. Op alle trottoirs werden diepe greppels gegraven en wanneer de kabel erin lag, ging de stoep weer dicht. Voor het vlak maken van de zandbedding om de tegels zo gelijkmatig mogelijk terug te leggen gebruikten de werklieden een stampmachine. Zodra de tegels erop lagen, ging er nog eens een zware schuurmachine overheen. Dit leverde zeer veel gebonk, getril en gedreun op en hierdoor raakte mijn concentratie verstoord. 

Ook emotioneel heb ik met nare gedachten gestoeid. In privékring zat het niet altijd even snor. Nadat ik enige tijd geleden bij anderen met onverwachte reacties werd geconfronteerd, bleven de onplezierige gedachten mij bij. Ook gedurende het tekenen. Door dit alles raakte mijn concentratie dubbel verstoord.

Nu lijkt het leed voorbij te zijn. Terwijl de tekening voltooid is, zijn de werkzaamheden op straat inmiddels verplaatst naar andere delen van de buurt. De rust is wedergekeerd.

Inmiddels had ik kans gezien om vandaag nog bij de drukkerij duplicaten van de tekening te laten maken voor mijn archief. Thans wacht het werkstuk op de degene die in aanmerking komt om er trots bezitter van te worden. Ik heb besloten een poos rust te nemen en mijn tijd te weiden aan meer ontspannen bezigheden. 

Hartelijke groeten,
Kees

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.