vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 december om 11:03

Brieven van Kees: Helemaal in de kerststemming

Brieven van Kees

Zaterdag 10 december 2022

Beste Monique,

Al ligt Kerstmis nog ruim twee weken voor ons, het lijkt alsof het reeds zover is. Wat een prachtig winters tafereel buiten! O, wat is het indrukwekkend met de berijpte boomtakken en het maagdelijke, dunne tapijt van lichte sneeuw! 

Met sfeervol feestelijke kerstverlichting binnen en buiten een feeëriek spektakel. Het is helemaal compleet. Ik voel me heus in de ‘witte kerststemming’ geraken.

De dag begin ik met een grote wandeling langs en over de heideheuvels van Beekhuizen en geef mijn ogen de kost van het mistige maar vredige winterlandschap. Wat is het stil buiten! Ik hoor niets en geniet volop!

Dat we dit nog kunnen en mógen maken! Na al die maanden met warmte door te hebben moeten sukkelen en het leven buiten een rumoerige indruk maakte. 

Overal ligt een dikke laag ruige rijp met soms grote ijskristallen als gevolg van de aanvriezende mist. Tevens valt er nu en dan een licht sneeuwbuitje. Waar poelen lagen, daar is nu ijs. Ook op de grote bosvijver ligt ijs met een dun laagje sneeuw erop. Kortom, deze wandeling is goud waard! 

De rest van deze zaterdag de 10e december 2022 heb ik hard aan de grote tekenopdracht gewerkt. Zeg maar gerust, een joekel van een tekenopdracht. Moeilijk! Behalve ontzettend veel metselwerk dat alle precisie vereist, moet ik ook heel veel lange, rechte lijnen tekenen die zeer strak moeten worden uitgevoerd. Het dak doet daar nog eens een schep bovenop. Wat een dakpannen! 

Maar nu is het grote twee-onder-één-kaphuis af. De rest volgt nog. Alles wat zich links van het huizenblok bevindt en rechts daarvan en tot slot de ‘sky’.

Tussen de bedrijven door blijf ik maar naar buiten kijken naar de witte pracht. Daarbij neem ik een mok verrukkelijke warme chocolademelk met daarbij kerstverlichting op tafel.

Morgen hopelijk weer een witte dag?

Hartelijke groeten,
Kees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.