vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 april om 10:00

Brieven van Kees: Het oude uur

Zondag 27 maart 2022

Beste Monique,

Hoe blij ben ik vandaag nu de klok sinds afgelopen nacht een uur vooruit is gezet. Het scheelt zoveel last vergeleken met de laatste dagen van het ‘oude uur’.

Zoal in de ochtend. Ik ervaar het als zeer prettig dat het ’s ochtends niet zo heel vroeg licht wordt. Mijn dagelijkse wandeling betekende vandaag aanzienlijk meer plezier dan de voorgaande dagen. Voordat de zomerklok in ging, heb ik al wandelend aardig wat keertjes in mijn jack lopen te puffen. Ik vertrok van huis terwijl de temperatuur buiten slechts even boven het vriespunt lag maar na circa een half uur schoot deze als een raket omhoog. Voelbaar werd het flink warmer. Na een uur gelopen te hebben had het kwik de 10 graden C overschreden. De zon scheen daarbij buitengewoon fel. Er bleef nog maar weinig van het wandelgenot over. Daar kwam bij dat de paden zeer droog waren. Mul en stoffig. 

Trouwens, alles is opgedroogd. De natuur ligt er dor bij en snakt naar regen. Ik ook. Ik verlang weer naar koudere dagen met een verfrissende, groeizame voorjaarsregen en heerlijke geuren. Geen continue felle zon meer. 

Ook ’s avonds heb ik meer baat bij de zomertijd. Ik hoef niet meer zo vroeg de lichten aan te doen en de gordijnen te sluiten. Het enige dat ik een tijdje zal missen, is eten bij kaarslicht. Dat vind ik zo knus! Een verrukkelijk besloten, veilig gevoel. Huiselijk vertrouwd.

Gelukkig keert het elk jaar weer terug. Als in november de winterklok is ingegaan, kan ik ’s avonds de kaarsjes weer op tafel zetten.

Afgezien van het uitbundig zonnige weer en de overgang van winter- naar zomerklok, verlopen de dagen opmerkelijk rustig. Een beetje saai zelfs.  

Oorzaak: de dagbesteding ligt even stil. Op dit moment heb ik geen tekenopdrachten, maar dat zal niet lang meer duren. 

Over een week ga ik eropuit om een nieuwe opdracht in behandeling te nemen en om foto’s te maken. Wanneer de foto’s zijn genomen en ik weer ben teruggekeerd, laat ik de opnames in de fotowinkel ontwikkelen en afdrukken. Ik verwacht dat ik half april de fotoafdrukken in huis heb en daarmee aan de slag kan gaan met tekenen. Ook in mei maak ik een trip voor een tekenopdracht en zo hoop ik dat alles gestaag binnendruppelt opdat ik de rest van het jaar ermee vooruit kan.

De laatste tekening die ik in opdracht maakte, was een huis bij mij in de buurt. Van mijn klant mag ik de foto die van de tekening had genomen, op Facebook plaatsen. Ik heb mijn best gedaan om van dit huis in strakke jaren-vijftig-architectuur, een zo mooi mogelijk geheel op papier uit te werken. 

Veel kijkplezier gewenst!

Hartelijke groeten,

Kees 

zomertijd

 

 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.