vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 februari om 10:00

Brieven van Kees: In de krant

Tekening Gemeentehuis voltooid.

Dinsdag 22 februari 2022 

Beste Monique,

Vandaag is het mij gelukt een groots werkstuk te voltooien. De tekening waar ik gedurende deze maand aan werkte, is eindelijk af. Dit werk heeft tot de opperste voldoening geleid bij mij, want het was allesbehalve een gemakkelijke opgave om het gebouw – van verschillende foto-afbeeldingen op verschillende grootte – zo realiteitsgetrouw mogelijk op papier uit te werken. Ik heb flink wat rekenwerk moeten verrichten om tot de juiste verhoudingen en perspectief te komen. Dikwijls werkte ik er van ’s ochtends tot in de vroege avonduren aan, onafgebroken. Maar ziet, het is er van gekomen. De afmeting van het vel is ongebruikelijk groot: 70 x 37 centimeter. De tekening zelf meet 62 x 27 centimeter.

Inmiddels maak ik een afspraak met de burgemeester om hem het werkstuk in goede orde te overhandigen.

Nog een mijlpaal is dat ik in De Gelderlander van 22 februari vermeld sta. Kees Momma werkt aan grote tekening van gemeentehuis. Voor het plaatsen van foto’s op Facebook moet ik nog wachten op toestemming van de burgemeester.

Sinds het bericht in De Gelderlander staat, kunnen mensen in alle plaatsen van de Gemeente Rheden een duplicaat van de tekening bestellen. Zodra de burgemeester de originele tekening heeft ontvangen kan hij op zoek gaan naar een bonafide zeefdrukker die behoedzaam met kunstwerken omgaat.

Hartelijke groet, Kees

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.