vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

28 januari om 10:00

Brieven van Kees: Klimaatverandering met poffertjes

Kees maakt zich zorgen

zaterdag 22 januari

Beste Monique,

Stilte van mijn kant. Stilte met een reden. Wanneer ik in de late namiddag en avond in mijn eentje ben, willen depressiviteit en het gevoel van uitzichtloosheid duchtig de kop opsteken. Ik probeer afleiding te vinden in puzzeltjes doen, tekenen en een leuk televisieprogramma te kijken. Maar ’s nachts word ik soms wakker om water te drinken en juist midden in nacht komen de somberste gevoelens in me op. Het heeft te maken met dat het momenteel aan ieder winterweer ontbreekt. Het uitgesproken slappe verloop van het weer in deze maand verergert de neerslachtige gevoelens. En dan denk ik: krijgen we nu helemaal geen winterweer meer? Wellicht nooit meer? De angsten voor klimaatveranderingen die bij mij zo’n rol spelen, slaan in alle hevigheid toe! Wat er op de topconferentie van Glasgow in november 2021 allemaal niet ter sprake kwam!

’s Ochtends trekt de zwaarmoedigheid weer langzaam weg en kan ik na het ontbijt en een goede wandeling te hebben gemaakt mij een ander mens voelen.  

Zo werk ik met plezier aan een groot tekenwerkstuk voor een klant in Amsterdam. Daar ben ik op 4 januari aan begonnen en langzaam komt de voltooiing naderbij. Ik verwacht dat ik het over een klein weekje af krijg. Het wordt naar mijn indruk heel mooi. Juist omdat het werk zo goed lukt, verschaft het mij alle vreugde.

Zojuist heb ik met mijn moeder gesproken en ze klonk opgewekt. Moeder vroeg hoe het met mij ging en ik liet haar weten dat ik vandaag een behoorlijke dag heb gehad. Ik was geslaagd met de boodschappen, heb plezier beleefd aan de modeltrein en ’s avonds bakte ik poffertjes. En zo kende deze dag toch nog een verrassend fijne afloop.

Hartelijke groeten,

Kees 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.