vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

1 april om 10:00

Brieven van Kees: Lenteweelde

Woensdag 23 maart 2022

Beste Monique,

We kunnen het erover eens zijn, het is nu lenteweer. De één vindt het buiten net iets te warm, de ander geniet ervan. Ik allebei. Al ervaar ik het buiten als uitbundig zonnig weer met gevoelsmatig nog onwennige temperaturen, de omstandigheden kennen ook hun schoonheid. Schoonheid van de natuur. Helaas kent deze een korte duur, maar jaarlijks keert het moois terug. Moois waaraan we onze ogen graag de kost geven.

Tijdens de middagwandeling kon ik het een en ander op de gevoelige plaat vastleggen dat beslist het bekijken waard was. Bloeiende kersenbomen en tapijten van narcissen langs de lanen. Ik dacht: “Het is zaak alles volop te aanschouwen want voordat je het weet, is het uitgebloeid.” 

De geheel blauwe lucht en de lentezon zorgden er vandaag voor dat de bloesem het mooist tot zijn recht kwam. De belichting vond ik uniek. 

Inmiddels is de slappe, donkere, natte winterperiode vergeten en kunnen we nu in stappen profiteren van het voorjaarsseizoen. Over een maand komt het loof uit, daarna bloeien azalea’s en rododendrons. Tot slot het vingerhoedskruid. 

Hartelijke groeten,

Kees

zomertijd


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.