vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

7 november om 13:00

Brieven van Kees: Onrust, rugtas verloren en nieuwe tekening

Brieven van Kees

Beste Monique,

Deze week verloopt erg onrustig. Fikse tegenslag maakt het dagelijkse leven er niet gemakkelijker op. Zoal afgelopen maandag toen ik met de trein naar Den Haag ging om in een speciaalzaak voor verfbenodigdheden tekenmateriaal aan te schaffen. Sinds het verdwijnen van de teken/verfwinkel in Arnhem is er verder in mijn omgeving niets meer waar ik terecht kan als ik nieuwe tekenspullen nodig heb. 

Hoewel de missie naar Den Haag en het vinden van de juiste benodigdheden slaagden, kwam de reis ongelukkig ten einde. Ik heb mijn rugtas verloren. In een coupé van één van de Intercity’s op weg van Den Haag naar Arnhem achtergelaten. Pas toen ik in de stoptrein van Arnhem naar Velp zat, kwam ik erachter. Grote schrik overviel mij. Ik wist eigenlijk niet meer of ik de tas had laten liggen in de Intercity van Den Haag CS naar Utrecht CS of die van Utrecht CS naar Arnhem.

In de rugtas zaten voorwerpen die nogal waardevol waren en onmisbaar. Thuisgekomen zat ik in zak en as. Gedurende de nacht die erop volgde deed ik geen oog dicht. Zou de tas teruggevonden worden of niet meer? Waarom verloor ik mijn rugzak? Ik denk dat ik mijn aandacht zo op de volle coupés moest richten dat het me ontging dat ik nog een tas met belangrijke dingen in het rek had laten liggen. Het was geen sinecure om een goede zitplaats te bemachtigen in de coupé. 

De overstaptijden tussen de verschillende treinen volgden elkaar snel op. Ik moest voortdurend alert blijven om de volgende trein niet te missen. Bovendien zat ik met extra bagage. Een grote draagtas voor alle tekenbenodigdheden. Daar moest ik voorzichtig mee omgaan en me ermee door de nauwe gangen en steile trapjes van de dubbeldekstreinen heen wurmen, tussen veel mensen.

Ik had kort na thuiskomst via de mail bij de spoorwegen melding gemaakt van de verloren tas. Twee dagen later kreeg ik een mail van de spoorwegen. Slecht nieuws: de tas is helaas niet teruggevonden. Ik besloot onmiddellijk de handen uit de mouwen te steken en ging het één en ander regelen, zoals nieuwe dingen kopen. Telefoon, e-mail en Whatsapp werden intensief gebruikt. Ik liep en fietste gisteren en vandaag ettelijke malen heen en weer om alles in orde te maken. De grote onderneming voor het herwinnen van nieuwe bezittingen verliep redelijk voorspoedig, al was ik veel geld kwijt kwijt. Maar ik werd, en word nog steeds, door vertrouwde mensen geholpen en krijg goede adviezen. Nu begint de opluchting steeds meer de overhand te krijgen.

Gelukkig is er behalve leed ook reden tot vreugde. Ik ben aan een nieuwe tekening begonnen. Het Statenlogement in Hoorn ga ik op papier zetten. Ik heb er al veel plezier in wanneer ik aan de tekening werk. Ik laat een foto zien van de eerste werkfase die ik gisteren af kreeg. Naar het zich laat aanzien wordt de opdracht leuk en spannend.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.