vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

4 juni om 12:58

Brieven van Kees: onrustige tijden

Brieven van Kees

Onrustige tijden

Zaterdag 21 mei

Beste Monique,

Na het reisavontuur van 12 mei bleef ik erg drukke dagen houden, vol ongemakken zelfs! Met reparaties die onvoorzien aan de orde kwamen, telefoongesprekken met vertrouwden bij wie ik niet altijd geruststellende uitleg opving, buiten waar het vaak onrustig was en nog meer. Ook had ik verscheidene afspraken met mensen die een tekening kwamen ophalen. Hierdoor ontstond enig oponthoud in mijn werkritme. Ik moest me dan zo concentreren op het bezoek van de klant die ik nooit eerder in levende lijve heb gezien, dat ik na het bezoek op was. Dikwijls heb ik me tot het uiterste ingespannen om me zoveel mogelijk aan te passen aan de anderen, ook al leverde het bezoek soms enige prikkels op waarmee ik moeite had om die te verwerken.

Behalve mensen in mijn woning, was het ook nog eens een komen-en-gaan van inkopen en vaste bestellingen voor medicijnen (herhaalrecepten) met de dagelijkse klussen in en om het huis, die ook gedaan moesten worden. De lang aanhoudende warmte buiten deed er nog eens een flinke schep bovenop. Wat een afmattende periode! Gelukkig begon sinds afgelopen donderdag langzaam maar zeker de rust terug te keren. Sindsdien kom ik meer aan tekenen toe.  

Thans werk ik aan een tekenopdracht voor een golfvriend van mijn broer Jasper. Deze vaste kennis met wie Jasper dikwijls in het weekeinde de golfbaan op gaat, koesterde een grote wens waarmee hij al enige jaren rondliep: zijn ouderlijke huis in Dordrecht door mijn hand getekend te hebben. Het is een huizenblok in neorenaissance-stijl. Inmiddels ben ik ongeveer op de helft.  

Gisteren werd een tekening opgehaald van een opmerkelijke villa die ik aan het begin van de maand voltooide. Het huis staat in Breda, heeft een piramidevormig dak en is gebouwd in 1928, in de architectuur van de Amsterdamse School. Ik vond het een bijzonder leuke opdracht. Zie de bijbehorende foto van de tekening!

Hartelijke groeten,

Kees 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.