vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

4 mei om 11:50

Brieven van Kees: Speciale Behandeling Tandzorg

26 april 2022

Beste Monique,

Op deze dinsdag had ik in het ziekenhuis een afspraak bij mijn tandarts. Het is een speciale tandarts die mensen helpt die een angst hebben of een handicap. SBT heet het oftewel Speciale Behandeling Tandzorg.  Met mijn helpende hand gingen we met de auto naar het ziekenhuis. Inmiddels is het goed gekomen tussen ons beiden, na het misverstand van vorige week dinsdag. Ik vertelde haar wat mij zo dwars zat tijdens ons laatste gesprek en was dolblij dat we het konden uitpraten, zodat we daarna weer ouderwets gezellig konden babbelen.

Met de auto reden we door een prachtige omgeving. We kwamen langs de parken aan de noordelijke rand van Arnhem. Sonsbeek, Zijpendaal en Park Klarenbeek. Ik keek mijn ogen uit. Het betrof een omgeving met een hele oude geschiedenis die terug gaat tot de Riddertijd. Glooiende landerijen wisselden af met uitgebreide percelen statige bossen. Alles stond in teken van bloei en schoonheid. Eigenlijk is Arnhem een unieke stad in ons land als je zoveel natuurlijk schoon hebt dat op steenworp afstand ligt van de stadskern.

Mijn helpende hand en ik arriveerden bij het ziekenhuis en even later kon ik bij de tandarts plaatsnemen in de stoel. Mijn gebit werd gecontroleerd.  

Tot grote opluchting constateerde de tandarts geen tanden en kiezen die in aanmerking kwamen voor een behandeling. Beter gezegd, ik had geen gaatjes en kon naar huis. Gratie.

De huidige tandarts is een buitengewoon aardige, hartelijke vrouw. Zij heeft gevoel voor humor en stelt mij geheel op mijn gemak. Een bezoek aan de tandarts wordt hiermee heel plezierig gemaakt. Geheel in tegenstelling tot de man naar wie ik in het verleden toe ging.  Het geslaagde bezoek aan de tandarts, de goede sfeer tussen mijn helpende hand en mij en de autotocht door het wondermooie landschap hebben een ronduit positief karakter aan deze dag gegeven.

Op naar Koningsdag!

 

 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.