vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 januari om 13:00

Brieven van Kees: Twee tekeningen

Brieven van Kees

Beste Monique,

Ik zou nog graag twee foto’s willen laten zien van tekeningen die ik afgelopen zomer had gemaakt. Die kon ik een tijd lang niet op Facebook zetten.

Inmiddels hebben de twee klanten, die elk een tekening hadden meegenomen, deze geschonken aan hun familie gedurende de kerstdagen. Zij hebben mij verteld dat de foto van de afbeelding op Facebook/Doclines mag worden geplaatst zodra het werkstuk eenmaal in bezit is gekomen.

De eerste foto laat een huis zien dat zich in Laren bevindt. Het is een landhuis die in een geheel eigen bouwstijl is opgetrokken. Een combinatie van Jugenstil en traditionele Gooise landhuisbouwstijl. Met een rieten dak en lage, brede opzet. Bouwjaar ±1905.

De tweede foto toont een landhuis in het West-Brabantse Lepelstraat. Het heet De Waterkant. Het is  gebouwd in neo-Renaissancestijl en werd omstreeks 1913 opgeleverd.

Het wonder van De Waterkant gaat over het toeval dat tijdens de Watersnoodramp van 1953 het water, dat ook een deel van West-Brabant trof, net niet dit landhuis bereikte. Het wassende water kwam tot aan de rand van het terrein waarop het huis staat. Maar de naam De Waterkant dateert echter uit de periode toen het huis werd gebouwd. Dus veertig jaar voor 1953.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.