vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

9 januari om 11:56

Brieven van Kees: Verloop Kerst 2022

Brieven van Kees

Maandag 26 december (Tweede Kerstdag)

Beste Monique,

De kerstdagen zijn opmerkelijk rustig verlopen. Zeg maar gerust, zéér opmerkelijk rustig verlopen. Dat was vroeger, toen ik nog bij mijn ouders woonde, even anders. Dan nodigden zij de hele familie uit, inclusief consorten, om het tijdens Kerstmis extra gezellig te maken. Voor mij verliep het ‘hele gedoe‘ dikwijls te onrustig. Te veel mensen, te druk. Thans is het andersom. Kerst 2022 zal rustig verlopen.

Mijn beide broers en hun echtgenote zijn op reis. Mijn oudste broer Barent verblijft een weekje in Zwitserland voor een ski-vakantie. Hij neemt zijn vrouw en kinderen mee en diens aanhang. Hoewel het hotel waarin hij logeert, over wifi beschikt, kan ik mijn oudste broer alleen ’s ochtends of ’s avonds een app schrijven.

Barent houdt zijn vakantie in een prachtige omgeving in het Zwitserse kanton Wallis. In het plaatsje Verbier. Een traditioneel bergdorp met prachtige oude, houten chalets en gesitueerd in indrukwekkend mooi natuurschoon. Verbier behoort tot Franstalig Zwitserland.

Begin januari keert mijn oudste broer weer terug in Nederland.Ik hoop voor hem dat hij genoeg kan skiën want erg veel sneeuw schijnt er nog niet te liggen.

Mijn andere broer, Jasper is veel langer op reis. Tweeënhalve week en tevens bijzonder ver van Nederland. Jasper zit helemaal in Las Vegas. Zijn vriendin Ghislaine gaat mee. Het zal nog moeilijker zijn om apps te verzenden of te ontvangen. Niet overal is er wifi waardoor het bereik heel stroef kan zijn.

Met het ‘alleen zijn’ is het de kunst om het in mijn woning zo gezellig mogelijk te maken en me bezighouden met al mijn artistieke liefhebberijen en de modeltrein. ’s Ochtends wandelen, dan tekenen of kalligraferen, in de middag modeltrein, wandelen en klassieke muziek beluisteren en tot slot ‘s avonds heerlijk koken en eten.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.