vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

9 februari om 10:00

Brieven van Kees: Waarde Kees eet pannenkoeken

deze positieve reactie moet gevierd worden

zondag, 30 januari 2022

Beste Monique,

Het huidige weertype zit me niet mee. Buiten is het sinds gisteren zacht geworden. Vandaag voelde het met de felle zonnestralen zelfs voorjaarsachtig aan! Ik zie her en der zelfs krokussen verschijnen! Al vind ik het een aandoenlijke aanblik, die bollen in bloei, het echte winterse vriesweer mis ik verschrikkelijk. Ik zou het ontzettend jammer vinden als het er niet meer in zit, want voordat het voorjaar begint, geeft het mij een fijn gevoel om nog een lekkere vorstperiode te beleven. Van vorig jaar herinner ik me dat we daarop in de eerste helft van februari prachtig getrakteerd werden. Toen begon het volop hard te vriezen, en lag er sneeuw en ijs. Slee-en ijsliefhebbers kwamen aan hun trekken, maar nu is er totaal niets.

Helaas blijkt het verloop van de winter niet ieder jaar hetzelfde te zijn. Gelukkig is er ook aanleiding tot vreugde. Mijn klant voor wie ik recentelijk de laatste tekening heb gemaakt reageerde per e-mail op het eindresultaat dat hij via foto’s had kunnen bewonderen. Ik citeer: 

“Waarde Kees,

Je hebt ons volslagen verrast met een GEWELDIGE TEKENING!! We zijn werkelijk helemaal stupéfait over het fantastische resultaat. Wat een geweldige detaillering, maar ook is het een levendig en zelfs speels werk geworden. Kees, Alexa en ik maken een diepe buiging voor jouw kunstenaarschap, vakmanschap, gevoel voor compositie maar bovenal voor jouw toewijding. Het lijkt me namelijk nogal een opgave om zo lang met een specifieke tekening bezig te zijn. Man, wat een uren heb jij daarin

gestoken. We zijn er bijzonder blij mee, Kees. Zeker in deze onzekere tijden. Jouw vrolijke tekening vormt een lichtpuntje.”

Einde citaat.

Ik was een en al blijdschap vanwege dit compliment. Zojuist heb ik deze zo positieve reactie van vanmiddag gevierd door weer eens pannenkoeken te bakken. Ik vind dat een heerlijk werk. Ik wissel de bak-werkzaamheden af met het nuttigen van mijn baksels. Dan begin ik met bakken om er daarna meteen twee stuks te eten. In de oven houd ik de eerste pannenkoek van de twee warm, opdat ik deze na de tweede baksessie meteen kan eten. De tweede pannenkoek leg ik vanuit de pan rechtstreeks op mijn bord. In totaal heb ik er deze keer acht stuks gegeten. 

Bij het bakken van de pannenkoeken hou ik ze relatief dun met een iets grotere diameter dan een flensje. Ze zijn weliswaar ietsje dikker, maar altijd nog wel wat dunner en kleiner dan de pannenkoek, die je in een gespecialiseerd restaurant geserveerd krijgt.

Toen ik ze eenmaal proefde, smaakten deze mij zelden zó lekker! 

Hartelijke groet, Kees 

keizersgracht


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.