vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

9 januari om 09:00

Brieven van Kees: Weerperikelen

Donderdag 30 december

Beste Monique,

Wat is het buiten toch warm geworden vandaag! De temperatuur is opgelopen naar een waarde die absoluut niet thuishoort voor eind december! Ikzelf voel me er ook niet bij thuis en kan weinig doen. Ik vind het buiten zo zoel aanvoelen dat wandelen een welhaast zweterige bedoening lijkt te worden. Ik baal er stierlijk van dat deze maand, die zo veelbelovend fijn vriesweer met zich meebracht (meer dan december vorig jaar!), nu met dit subtropische gedoe eindigt. 

Vanochtend besloot ik op de fiets naar het dorp te gaan voor de boodschappen. Op de fiets kan ik me beter verplaatsen, omdat lopen alleen maar ergernissen oplevert vanwege de voortdurende confrontatie met de hoge buitentemperatuur. 

Ik probeer dan ook zoveel mogelijk binnen te blijven, want ik vind dit abnormaal zachte weer, in combinatie met de onrustgevende sterke wind, een nare prikkel die agressief overkomt.

Alleen als ik naar het huis van mijn ouders ga, moet ik even een stap zetten in deze ‘Zuid-Spaanse’ omstandigheden. Wanneer ik rustig binnen zit, laait de angst voor versnelde klimaatveranderingen weer in alle hevigheid in me op. Bah!

Ik duim ervoor dat het vriesweer van vorige week weer snel terugkeert. Volgens mijn broers, die het weerbericht voor mij volgen, zou de temperatuur in ieder geval na Nieuwjaarsdag gaan dalen. Let’s hope. 

Vandaag voltooide ik de vouwkaart waarover ik in mijn brief van 23 december vertelde. Een tweeluik met op elke binnenzijde een naar A-4-formaat verkleind duplicaat van Villa Duinrust in Statenkwartier te Den Haag. Ik vond het heerlijk werk om aan die kaart bezig te zijn. De cover heb ik weelderig opgesierd met tekst en rand-decoraties in passende stijl. Beetje Art-Nouveau en beetje neorenaissance.

Ik laat van dit tweeluik foto’s zien. Deze vouwkaart beschouw ik als een prachtig kleinood voor mezelf dat ik tot in lengte van dagen zal koesteren.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.