vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 juli om 12:44

(03-’20) Corona: als een kip zonder kop in mijn eentje

27 maart 2020

 

Lief leven,

Zoals iedereen zit ik ook in en om het huis vast. Ik moet bekennen, ondertussen begin ik het een beetje zat te worden. Ik weet niet hoe ik mijn dagen moet doorkomen hoor.

Volgens mij heb ik alles van Netflix gezien en is mijn huis schoon. Ik heb geen enkele structuur meer en ga uit ellende maar slapen soms.

Ik rook en blow meer dan normaal, omdat ik het moeilijk vind om mijn rust te vinden in dingen. Natuurlijk bof ik dat ik niet ziek ben en te eten heb, maar ik voel me zo opgesloten en beperkt in mijn vrijheid om de dingen te doen zoals ik ze fijn vind.

Kip zonder kop
Je mag bijvoorbeeld niet meer met z’n tweeën de supermarkt in. Ik snap dat, maar ik loop vervolgens als een kip zonder kop in mijn eentje rond. Ik ben ook totaal niet budgettair bezig. Ik trek dat even niet…

M’n kinderen beginnen het ook zat te worden. Bij hen speelt ook op dat ze ‘alleen’ zijn en niet kunnen afspreken met vrienden. Ze missen hun sociale bezigheden. Ze missen zelfs school! Wie had dat ooit kunnen denken?

Voor Nikki is het niet leuk dat haar examenjaar niet gaat zoals verwacht. Ze heeft geen feestjes, geen afscheid, geen diploma-uitreiking. Dat zijn juist de dingen waar je jarenlang van tevoren mee bezig bent, over fantaseert en naartoe werkt. Echt heel erg jammer.

‘Blij dat ik in dorpje woon’
Ik ben hartstikke blij dat ik in een dorpje woon. Er is veel groen, natuur en er zijn normen en waarden onder de mensen. De dingen gaan hier redelijk vanzelf. Ik kan nog lekker met de hond wandelen en gelukkig is het weer prachtig en is er genoeg ruimte om op afstand toch met elkaar te kunnen kletsen.

Aankomende week wordt het weer minder mooi, dus dan moeten we meer binnen zitten. Daar zie ik wel weer tegenop op dit moment. De muren komen nu al op me af!

❤ Karin

Hoe ga jij om met de beperkingen rondom het coronavirus?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.