vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 20:19

Dag van verandering en afscheid

Afscheid nemen is niet makkelijk.

4 maart 2018

Beste Monique,

Al zullen er vandaag mensen zijn, die het onverwacht zeer milde lenteweer na zulke strenge en snerpende vrieskou toegejuicht hebben, voor mij betekent deze verandering een fikse overgang. Het uitgesproken zachte weer (middagtemperatuur 8 graden!) overrompelde me. Ja, heftig!

Ik heb grote moeite deze resolute overgang te verwerken.

U begrijpt dat de concentratie op mijn nieuwe tekening, waar ik met zoveel elan aan begonnen ben, flink in de war wordt geschopt. Ik heb mijn werk dan ook maar even opzij gelegd.

Vanochtend zag ik tijdens mijn wandeling door het bos nog mensen op de Beekhuizense vijver schaatsen! Iets dat ik sinds de vorige winters niet meer had gezien! En nu – vanmiddag – veranderde de temperatuur in eentje die meer bij Zuid-Frankrijk past dan bij een na-winters Nederland!

Kortom, heel bizar allemaal.

In de middag ben ik maar een wandeling door de buurt gaan maken. Hoe onwennig de hogere buitentemperaturen ook aanvoelden, ik kon de zon goed gebruiken teneinde een betere fysieke weerstand op te bouwen tegen de heersende griep. Vitamine A-D, dat schijn je nodig te hebben.

Afscheid komt neer op verandering. Veranderingen kunnen voor mij, als prikkelgevoelig persoon, pijnlijk zijn.

Afscheid nemen van vertrouwde, fijne, en mooie dingen of lieve mensen, doet altijd zeer. In dit geval moet ik afscheid nemen van de prachtige vorst, die heeft moeten wijken voor lenteweer.

Ook mijn moeder heeft te maken gekregen met afscheid van een hele lieve vrouw. Ja, eigenlijk een bijzonder trouwe bridge-vriendin. Zij is afgelopen week getroffen door een beroerte en een paar dagen later overleden. Nu is er een enorme leemte gevallen in het ooit zo onderling vertrouwde bridgeclubje.

Daar is mijn moeder heel verdrietig over. Ik duim voor haar dat er weer net zo’n aardige vrouw voor in de plaats komt, die het bridge-gezelschap kan opvullen.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.