vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

4 juni om 10:21

Dagboek in Crisistijd

Miniserie juni 2021

 

Vanwege de urgentie van de coronacrisis voelden wij ons geroepen om een miniserie van 5 afleveringen te maken over de gevolgen van de pandemie op de medewerkers in de zorg.

In Dagboek in Crisistijd leggen Danielle (26), Mariska (24) en Nadia (28) de gebeurtenissen in het Spaarne Gasthuis vast via hun persoonlijke verhalen. Door middel van vlogs en blogs tonen zij hoe het er in hun ziekenhuis aan toegaat, reflecteren ze op wat ze meemaken en delen ze hun diepste angsten en successen. Deze storytelling gaat verder dan de deuren van het ziekenhuis. Het volgt de jonge verpleegkundigen ook thuis als ze even niet verpleegkundige, maar gewoon mens zijn. Welke impact hebben de gebeurtenissen op het werk op hun persoonlijke leven?

De afleveringen zijn opgenomen tijdens de eerste golf. Het is meer dan een jaar geleden, maar het lijkt misschien wel nog langer.

Tijdens de eerste aflevering zien we hoe het als een shock binnenkwam dat het virus eerst in Europa opdook, de eerste Nederlander besmet raakte en dit aantal vervolgens ontzettend snel opliep… Al snel werden er corona-afdelingen ingericht in ziekenhuizen. Danielle, Mariska en Nadia nemen ons in de eerste aflevering mee in hun ervaringen als verpleegkundigen tijdens de eerste golf van maart 2020.

Bekijk alle vijf de afleveringen hier: https://youtu.be/0Qp1ouPcsec


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.