vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

28 oktober om 16:37

De aftocht van het kappersweer

Maandag 26 oktober 2020

Beste Monique,
Opluchting. Verademing! Afkoeling!! Sinds zondag is het ‘kappersweer’ eindelijk vertrokken! Het gaat dan ook geleidelijk beter met mij.

Mijn futloze en neerslachtige stemming is gezakt en ik kan mijn dagen weer goed volmaken. Nu vraagt men zich wellicht af: wat is nou in godsnaam ‘kappersweer’? Heel eenvoudig, het is een term die ik zelf heb bedacht. Aanleiding hiervoor was het onbenullige, maar weinig geruststellende praatje dat ik van de kapster over het weer te horen kreeg, toen mijn haar vorige week woensdag in ‘ De Velpse Kapsalon’ geknipt moest worden.

Kappersweer
Op 21, 22, 23 en 24 oktober was er sprake van dit ‘kappersweer’: een voor de tijd van het jaar te warme en klamme weertype dat zo plotseling was opgekomen en waarover de kapster sprak. Mijn ondervinding van de afgelopen jaren is dat, als ik van andere mensen in het openbaar hoor dat het buiten warm gaat worden, zoiets dan ook doorgaans heel lang duurt.

Dan voel ik een panische ongerustheid in me op komen zetten en wil ik zo snel mogelijk naar huis om mijn gevoelens van ongerustheid te verwerken en er met vertrouwde mensen over te praten.  Gelukkig is de opwelling van warmte  in deze oktobermaand veel minder hardnekkig geweest.

Wennen
Wel vind ik het behoorlijk wennen dat het in de namiddag veel eerder donker wordt, omdat de klok in het afgelopen weekeinde een uur is teruggezet.  Desalniettemin ben ik meer gaan tekenen en daar zal de komende periode nog meer tijd voor vrijkomen, aangezien ik de afgelopen dagen veel huishoudelijke klussen in en om het huis heb moeten verrichten naast de werkzaamheden die ik voor mijn ouders zoal doe. Deze zijn nu voorbij en is er ruim baan voor tekenwerk en liefhebberijen voor de loze uurtjes.
Hartelijke groeten,

Kees

Angst
Herken jij je in Kees zijn angst voor verandering? Zit jij er ook lang mee als iets niet helemaal gaat zoals het hoort. Heb je dan het gevoel dat een deel van je wereld instort en kun je je dan niet meer concentreren op de dingen die je eigenlijk wilde doen?

Of ken je iemand in je omgeving die hier last van heeft? Neem eens een kijkje op Autisme Digitaal. Deze site wordt gerund door autisten. Ze geven je een kijkje in hun wereld en geven je informatie over de breedheid en veelheid van het Autistisch Spectrum.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.