vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:56

De Bloemgracht te Amsterdam

Zaterdag 26 november 2016

Beste Monique,

Niet lang na een bescheiden, tamelijk gezapige en ietwat onbenullige blog die ik in de namiddag had geplaatst en waarin enige koffiegeleuter te lezen valt, kom ik ditmaal met groot en blij nieuws. De tekening is af! Ja, echt.

Het betreft een opdracht voor een klant, die aan de Amsterdamse Bloemgracht woont.

Het is te begrijpen dat het tekenen op een gigantische klus uitdraaide: monnikenwerk. Het zo strak en realiteitsgetrouw mogelijk uitvoeren van de huizen vergde gedurende een maand enorme inspanning en concentratie.

Huis van mijn klant
Op de foto ziet men een rij grachtenhuizen. Het zwarte rechthoekige huis rechts van de tweede boom en de boot – min of meer in het midden van de afbeelding – is het huis van mijn klant.

Het huis heeft geen halsgevel zoals het pand direct ernaast.

Aan de bouwstijl te zien, moet de woning omstreeks het derde kwart van de negentiende eeuw zijn gebouwd. Maar zoals de meeste grachtenhuizen heeft deze in de loop der decennia verscheidene verbouwingen en renovaties ondergaan.

Het vaartuig met de vlag met het Amsterdamse wapen is overigens de boot, waarin ik meeging voor de rondvaart. Linksonder is een deel te zien van een woonark, die is voorzien van talrijke bloemen en zelfs een complete tuin.

Opperblijde stemming
De Prinsengracht kent ook zulke kleurrijk opgesierde woonboten.

Intussen heb ik contact gehad met mijn klant en ik citeer zijn reactie: “In een woord schitterend Kees! Wat een prestatie. Ik ben hier heel erg blij mee.”

Toen ik dit compliment ontving, verkeerde ook ik in opperblijde stemming. Het gaf mij zoveel opluchting en vreugde daar ik mijn klant hiermee zeer veel plezier heb gedaan.

Na een maand lang keihard te hebben gewerkt neem ik even een weekje rust.

Hartelijke groeten,

Kees


Autisme en Werk

Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleid in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.